Folytatódik a Samsung Galaxy Camera sikertörténete

A Samsung – úgy tűnik – sikeresnek találta az okostelefon-fényképezőgép összeházasításával megalkotott fenegyerekét, a Galaxy Camerát, mert máris itt a folytatás! Fogadjuk sok szeretettel a Galaxy Camera 2-t, amely – okulva az elődmodell gyermekbetegségeiből – már nem olyan ormótlan és az akkuja is (elvileg) rendben van. A megjelenésen és a komolyabb áramellátáson kívül az újonc egy erősebb hardvert is kapott, aminek lelke az 1,6 GHz-es, négymagos CPU és nem a legfrissebb, 4.3-as Android operációs rendszer, ami a koreai gyártó csúcskategóriás okostelefonjaiban is megtalálható.

galaxy2b.jpg

A Galaxy Camera 2 megtartotta az egyes változat „intuitív” kezelhetőségét (ajaj?); a 21-szeres átfogású optika pedig egy 16 MP-es hátulmegvilágított CMOS képérzékelőre rajzol. További ismertetőjelek: 2 GB RAM, 50 GB-os, 2 évig ingyenes felhőben való tárolási lehetőség, Wi-Fi és NFC. A készülék ára és piaci bevezetésének dátuma egyelőre nem publikus, azonban aki épp arra jár, a CES-en alaposan megnyomkodhatja.

galaxy2a.jpg

Bár az előző verzió nálam is járt tesztre, csak nagyon óvatosan és körültekintően mertem róla nyilatkozni, mert magam is zavarba estem az érdekes párosítás szimbiózisa láttán. Alapvetően nem rossz az ötlet (sőt, az Android eredetileg fényképezőgépekhez való, nyílt oprendszernek indult), de az eddigi megvalósítások nem igazán nyerték el a tetszésemet. Leginkább a gyenge áramforrás és a fényképezőgéphez nem igazán való érintőképernyős kezelői felület okozott fejfájást. A masina kezelése egyáltalán nem esett kézre; ha mobillal akarnék fotózni, arra ott van, ugye, az okostelefon. Remélhetőleg ez a kettes kiadás valóban meghozza az áttörést, és ha nem is szivárog be az összes fényképezőgép lelkébe, legalább lesz egy úttörője az elképzelésnek.

galaxy2d.jpggalaxy2c.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...