Időjárásálló lesz a Fuji FinePix S1 hiperzoom

Bár a hivatalos bejelentés még egyelőre várat magára, már most felkerültek az első termékfotók és szinte a teljes műszaki leírás a FujiFilm legújabb hiperzoomjáról, a FinePix S1-ről az internetre. Az előzetes lista – mint mindig – a hivatalos bejelentésig óvatosan ízlelendő, hiszen most még csak pletykáról van szó.

fuji_s1.jpg

A publikussá vált leírás szerint az S1 időjárásálló felépítésű lesz és olyan optikát kap, aminek átfogása az ekvivalens 24-1200 milliméteres tartományt fedi le (ez a tartomány a Fuji Intelligens Digitális Zoomjával 100-szorosra növelhető). A gyártó (vagy legalábbis a műszaki adatokat megszellőztető létforma) ráadásul „szuper-makró” funkciót is ígér, tehát nem csak a távcsőmániások, hanem a miniatűr világ szerelmesei is nagy megelégedéssel használhatják majd a készüléket.

optika.jpg

A FinePix S1 a világ első időjárásálló hiperzoom kompaktja, ennek megfelelően bírja az esőt, port, a szelet stb., amit a körülbelül 70 darab speciális szigetelőelemnek köszönhet a gép. Az 50-szeres átfogású objektív (24-1200 mm F2.8-5.6) 11 csoportba rendezve tartalmaz összesen 13 lencsetagot, melyek közt találunk aszférikus és különösen alacsony szórásúakat is. Az említett szuper-makró módnak hála a legrövidebb tárgytáv 1 cm lehet (a frontlencsétől mérve), de ha mégis inkább a tele-tartományt szeretnénk használni, akkor jól jöhet majd a 3 FÉ előnyt nyújtó, 2-tengelyes optikai képstabilizátor, amit egy 3-tengelyes elektronikus egészít ki.

stabi.jpg

A FujiFilm Finepix S1 nem csak állóképek, hanem mozgóképek készítését is lehetővé teszi, s nem is akárhogyan: a legnagyobb felbontás 1920 x 1080 pixel 50/60 kép/mp sebességgel, ami többféle lassított felvételi módokkal egészül ki (480 fps @ 240 x 180; 240 fps @ 320 x 240; 120 fps @ 640 x 480).

Nos, egyelőre körülbelül ennyit tudni a majd „hamarosan” hivatalosan is bejelentésre kerülő gépről, ám mint említettem, lehetnek változások a leírásban, mert ez egyelőre csak egy pletyka! (Forrás: photorumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...