Továbbra is él a Canon EOS 3D legendája

Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet kinyírni, kigyomlálni, kiirtani, eltörölni a köztudatból. A fotózás témakörében – úgy tűnik – ilyennek minősül a Canon évek óta felemlegetett „na, most már biztosan bejelentik!” tojásrakógyapjastehene, a kütyümegszerzési-szindrómát újra és újra lángra lobbantó EOS 3D, ami nevével ellenben nem térhatású képek készítését tenné lehetővé, hanem ötvözné az EOS 1D és az EOS 5D vonalak előnyeit (és lehetőleg mellőzné azok hátrányait) egyetlen egy fotómasina testében.

eos3d.jpg

Azt, hogy ismét fellobbant az EOS 3D bejelentésének reménye, az a cameraegg.org oldalon megjelent kishírnek és a benne leközölt képnek köszönhető, amin egy fotós látható, akinek a nyakában egy vélhetően Canon EOS feliratú nyakpánt lóg, amin egyesek a 3D kilenctizedéig eltakart feliratát látni vélik (huh, ezt még egyszer le nem tudnám így írni). Nos, hogy ki mit lát bele a dologba, az az egyén lelki és pénzügyi állapotától is erősen függ(het) – be kell valljam, a takarásból ki-kikandikáló számot én is egy hármasnak vélem, de attól persze ez még lehet egy kettes, vagy bármi más is.

No, a pletyka szerint az EOS 3D-t idén ősszel (Photokina Kölnben, ugye), vagy 2015 elején, a CES-en jelentené be a Canon (csakúgy, mint a Nikon a D800S-t); a technikai speckók szerint egy 5D Mark III vázba bújtatott (és nagyjából annak a tudásával rendelkező), de egy attól jóval nagyobb felbontásra képes szenzorral ellátott gépszörnyre számíthatunk, ami – természetesen – már képes a 4K-s videofelvételre. S milyen meglepő: a pletyka forrása a 3D árát magasabbra saccolja, mint az 5D Mark III-é. Persze, az 5D vonal sem állna le, így a japánok a Mark IV-et (hehe, ez van, ha elfogynak a számok) 2015 végén tennék le elénk az asztalra. Az olvasottakból – már ha hinni lehet a tartalomnak – az vehető ki, hogy aki 5D Mark III gépet szeretne venni, de eddig nem tette meg, mert eleinte a gyermekbetegségek kijavítására várt, közben elfogyott a pénze, most meg már az utódra gyűjt, az nyugodtan megveheti, mert még vagy két évig tuti nem lesz ennyiért jobb masinája. A Canontól legalábbis.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...