Nem áprilisi tréfa: az Apple legyilkolja Aperture fotószerkesztő szoftverét

Sajnos, hivatalos a hír: az Apple nem fejleszti tovább az Aperture nevű, a felhasználók közt igen népszerűnek mondható szoftvert.

hero

Kép innen:  apple.com

A hír azonban a bennfentesek közt nem okozhatott túl nagy meglepetést, hiszen számtalan fotószerkesztő alkalmazás és egy frissített (szoftver)platform már előre jelezte ezt a várható lépést. „Egyik lábbal a sírban, másikkal egy banánhéjon” – talán ez a mondta jellemezte legjobban az Aperture életét a fentiek tükrében.

„Az új Photos app alkalmazás és az iCloud Photo Library bemutatásával az Aperture fejlesztése lezárul, hiszen előbbieknek köszönhetően biztonságosan tárolhatjuk fényképeinket a felhőben, s bárhol is vagyunk, kényelmesen elérhetjük fájljainkat az iCloudból. A jövőre megjelenő Photos for OS X ráadásul lehetővé teszi korábbi Aperture könyvtáraink importálását.” – mondta az Apple szóvivője a The Loop magazinnak.

Ezen túlmenően, a Photos app alkalmazás eljövetelével lecserélődik az iPhoto is, így sokkal zökkenőmentesebb lesz az átmenet (fájlcsere stb.) a különféle Apple eszközök közt. Az új alkalmazásnak hála tetszőleges Apple termékről szerkeszthetjük és böngészhetjük a teljes fotós könyvtárunkat a felhőben.

Bár a lépés logikus, sokaknak kellemetlenséget okoz ezzel az Apple. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...