52-szeres átfogású optikával érkezik a Pentax XG-1

Egy 16 megapixeles képérzékelőre rajzol a Pentax XG-1 fényképezőgép 52-szeres átfogást nyújtó objektíve, amely ekvivalens 24-1248 mm közti gyújtótávolsági tartományt fed le. Mivel egy ilyen nagyítású „távcsövet” már lehetetlen bemozdulásoktól mentesen megtartani, ezért a Pentax képstabilizációs rendszert épített a gépbe. Azonban az optika nem csak a távoli témákat képes kinagyítani, hanem az egészen közelieket is: a legkisebb tárgytávolság 1 cm lehet, így valóban igen közel kerülhetünk a legapróbb nyüzsgő-mozgó, vagy épp mozdulatlanul pózoló apróságokhoz.

xg1main

Az XG-1 képérzékelője egy hátulról megvilágított, 1/2,3”-os CMOS szenzor, aminek natív felbontása 16 megapixel. Az érzékenységet józan keretek közt, azaz ISO 100-3200 között állíthatjuk. Ha esetleg sötétben szeretnénk fotózni és nincsen nálunk állvány, akkor sem kell kétségbe esni: a Pentax XG-1 „Kézi Éjszakai módjával” akár kézből is készíthetünk bemozdulásoktól mentes fotókat.

xg1back

A készülék hátoldalán egy 3”-os, 460 000 képpontos felbontású kijelző, és egy elektronikus kereső (200 000 képpontos felbontással) segíti a komponálást. A termékfotón látható, hogy a kezelőfelület egyértelmű, letisztult, a nyomógombok megfelelő méretűek. Az XG-1 nem csak megjelenésével és letisztult kezelőfelületével igyekszik a fotós kedvében járni, hanem szolgáltatásaival, funkcióival egyaránt. Ennek megfelelően például nagyon gyors sorozatfelvételi sebességre képes a kis masina, választhatunk 9, 30 és 60 kép/mp közül (30 kép/mp-es sebesség esetén 2304 x 1728, 60 kép/mp esetén 640 x 480 pixelre csökken a felbontás).

xg1side

Rendelkezésünkre áll még a HDR mód, a digitális szűrők (pl. fekete-fehér, halszem stb.), a time lapse felvételi mód, vagy az Eye-Fi memóriakártyák kezelése. Az állóképek mellett mozgóképek rögzítésére is alkalmas a Pentax XG-1: legfeljebb 1920 x 1080 pixeles képméretű, 30 kép/mp sebességű videókat vehetünk fel a készülék segítségével. Természetesen a filmekre is ráhúzhatóak a digitális kreatív szűrők.

xg1top

Az automata mellett a teljesen manuális mód is elérhető, ezért nem csak kezdők, hanem haladók is örömüket lelhetik majd a gépben. Zársebességnek 1/2000-30 mp közötti értéket választhatunk. A beépített, kb. 15,4 MB memóriát SD, SDHC, vagy SDXC formátumú memóriakártyákkal bővíthetjük. A Pentax XG-1 akkuval és memóriakártyával feltöltve 567 grammot nyom, mérete 119 x 89 x 97,5 mm. A készülék árát és boltokba kerülésének dátumát a gyártó egy későbbi időpontban teszi majd közkincsé.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...