A Hoya antisztatikus szűrőkkel küzd a porcicák ellen

„Szép, nyári napsütéses idő, kellemes hőmérséklet – ideális körülmények egy kiadós fotózáshoz. Hopp, de koszos a frontlencse, gyorsan megpucolom egy kicsit. Na, tessék, most hogy letöröltem, meg tapad rá a por, mert feltöltődött a rongytól.” – nem egyszer jártam már így, és bosszankodhattam, hogy hiába ragyogóan tiszta az objektív frontlencséje, ha tényleg tapad rá minden por, pollen, muslica. A Hoya most egy új szűrőcsaláddal jelentkezett, ami pont az ilyen bosszúságok ellen jelenthet gyógyírt.

hoyaevo1

A Hoya EVO Antistatic antisztatikus szűrők taszítják a porszemcséket, a pollent és más lebegőanyagot a levegőben, ami egyébként nagyon szívesen lepihenne a lencserendszer elülső tagjára. A Hoya mérnökei olyan bevonatot kísérleteztek ki, ami a feltöltődött idegentesteket eltaszítja. Fenti képen például a mindenki által jól ismert, Hungarocell csomagolóanyagba mártva látható jobbra a hagyományos, balra pedig az újfajta bevonattal kezelt szűrő. Azonban nem csak a port, hanem a vízcseppeket is ellöki magától ez a speciális védőréteg; pluszként karcálló és az ujjlenyomatok sem maradnak meg rajta. A gyártó ráadásul 99,8%-os fényáteresztést ígér, aminek köszönhetően a szűrő szinte „láthatatlan” a gép számára.

hoyaevo2

A Hoya EVO kapható védő-, UV-, valamint CP-szűrőként 37-től 82 milliméteres méretig. Az árak változóak, de például egy 49 mm-es UV szűrőt már 28 dollárért megvásárolhatunk. Hogy Magyarországon mikortól lesz kapható az EVO terméksorozat, az egyelőre a csillagokban áll.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...