Pletykák és híresztelések a nagyvilágból

Így hétvégére elég sok és érdekes pletyka gyűlt össze, szemléztem is párat belőle nektek. Kezdjük is a Fujival: a fujirumors.com szerzője egy új forrásból igen érdekes és eléggé „meredek” híreket kapott. Ezek szerint az X-T1 új firmware-ében olyan finomságok lesznek, mint például a zársebesség növelése 1/4000 mp-ről 1/32 000 [sic!] másodpercre (új zárszerkezet nélkül ez eléggé légből kapottnak tűnik, hacsak nem elektronikus zárról van szó), jobb mozgóképfelvételi funkciók, gyorsabb és pontosabb AF, új filmszimulációs módok. A frissítés októberben és decemberben lesz esedékes.

xt1

Képen a FujiFilm X-T1

Még egy kicsit maradjunk is a Fujinál. A másik mendemonda szerint az idei Photokinán jelenti be a gyártó az X-Pro 2 vázat, amit aztán majd csak jövőre, azaz 2015-ben (gondolom, valamikor az első negyedévben, bár a forrás év közepét ír) dobnak piacra.

xpro1

Fent az X-Pro 1 látható

Következő a listán a Nikon, aki a D750 jelű tükörreflexes váz mellé egy új rendszervakut, az SB-500-at fogja bejelenteni hamarosan. Ez logikus lépés is lenne, hiszen az SB-400-at nem olyan rég levették a terméklistájukról, azaz a gyártását valószínűleg beszüntették. A „hamarosan” itt is a Photokina szakkiállítást jelentheti, azaz nagyjából szeptember közepét.

nikonsb400

Az SB-400

Az Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150 mm F2.8 PRO objektívet 2015 első negyedévétől lehet majd megvásárolni 1200-1400 dollár közti áron, azaz körülbelül 1200 eurónak megfelelő magyar forintért (kb. 380 000 Ft).

Olympus-M.ZUIKO-DIGITAL-ED-40-150mm-F2.8-PRO-lens

S végül egy Panasonic pletyka, aminek a forrás körülbelül 50%-os esélyt adott. A 43rumors.com egy anonim forrásból azt a hírt kapta, hogy a gyártó pár napon belül bejelenti majd a DMC-LX8 csúcskompaktot, ami a DMC-LF1-hez hasonlóan beépített elektronikus keresővel lesz majd felszerelve (kérdés, hogy ugyanaz az alacsony felbontású EVF lesz-e beszerelve, vagy valami új darab). A feltételezett, már korábban is közölt fontosabb műszaki paraméterek: ekv. 24-90 mm-es optika F2-2.8-as kezdő fényértékekkel, az LX7-nél picivel nagyobb test (3%), dönthető érintőképernyő, továbbfejlesztett képfeldolgozó motor, nem lesz vakusaru, automata lencsekupak, 3 FÉ-s beépített ND szűrő.

lx7

A Panasonic DMC-LX7

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...