Megérkezett, végre itt van a Fuji X30 csúcskompaktja!

Vége a találgatásoknak, a kémfotók utáni hajszának és a pletykáknak! Immár hivatalosan is megérkezett a FujiFilm legújabb csúcskompaktja, az X30, amely számos újdonságot kínál. A készülék továbbra is a jól teljesítő, 2/3”-os X-Trans II CMOS köré épül, amire az X20-ból is megismert, ekvivalens 28-112 mm átfogású, F2-2.8 kezdő fényértékű objektív rajzol. Az újdonságok közt szerepel viszont a 3”-os dönthető kijelző, a beépített OLED panellal felszerelt elektronikus kereső, az optika tubusa körül található vezérlőtárcsa, és – a gyártó elmondása szerint – a jócskán megemelt teljesítményű akku.

x30front1

A Fuji X30 megörökölte a korábbi modellek legjobb tulajdonságait, funkcióit és szolgáltatásait, mint például a gyors és pontos hibrid autofókusz rendszert, a fouc peakinget, vagy a jól kitalált gyorsmenüt. Ezek mellett az X30 igen gyors általános működési sebességével könnyíti meg a fotós dolgát: a bekapcsolás utáni feléledési idő 0,5 mp, a zár késlekedése 0,01 mp, az AF élesre állási ideje 0,06 mp, az új elektronikus kereső képkéslekedése 0,005 mp (0,65x nagyítás, 100%-os képfedés, 2,36 millió képpontos felbontás), míg a sorozatfelvételi sebesség 11 kép/mp JPEG felvételi módban teljes felbontás mellett. A Fuji híres filmszimulációs módját a mérnökök kibővítették egy újjal (immár 11 különböző képi hatás közül választhatunk), amely a „Classic Chrome” névre hallgat. Ez a szűrő visszafogott tónusokkal és mély színekkel dolgozik.

x30back

Az optikai képstabilizátorral is felvértezett készülék érzékenységi tartománya ISO 100-12800 közé esik. A legkisebb tárgytávolság normál módban 50, makró módban 1 cm lehet; a záridőt 1/4000-30 mp között állíthatjuk igényünk szerint. Az újdonságnak mozgóképfelvételi módban sincs szégyenkezni valója, hiszen Full HD felbontásban 50/30/25/24p kép/mp-es videókat rögzíthetünk. Az USB és HDMI aljzatok mellett beépített vezeték nélküli modullal is ellátták a masinát. A magnéziumötvözetből készült FujiFilm X30 feketében és ezüst/fekete bikolorban is megvásárolható lesz szeptembertől 600 dolláros áron.

x30top

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...