Új firmware tölthető a Panasonic DMC-GH4 és DMC-FZ1000 fényképezőgépekhez

A Panasonic ma két fényképezőgépéhez adott ki új alapszoftvert, nevezetesen a DMC-GH4 tükör nélküli rendszerkompakt és a DMC-FZ1000 bridge gép vezérlőszoftvere frissült. Mindenképp érdemes letölteni a javításokat, hiszen nem csak javításokat, hanem új funkciókat is tartalmaznak a csomagok.

gh4

A DMC-GH4 v2.0 firmware alábbiakat tartalmazza:

  • Új funkció: 4K Photo mód, ahol 4K felbontású mozgóképet rögzít a gép azzal a céllal, hogy képkockát állóképként menthessünk el. A felvételi formátum MP4, a minőség pedig 4K @ 30 fps (illetve 25 fps) @ 100 Mbps. A 16:9 oldalarány helyett választható a 4:3, a 3:2 és az 1:1. Az elmentett képkockához EXIF adatok is mentésre kerülnek. A megjelölés funkció is elérhetővé vált, amellyel a videó felvételekor jelet helyezhetünk el abban, hogy később azt a megjelölt képkockát menthessük el. Új funkció a hurok felvételi mód, ahol a fotómasina végtelenített módban, a régi fájlok felülírásával veszi fel a mozgóképet.
  • Új mozgóképfelvételi mód: 4K @ 23,98 fps 100 Mbps adatsűrűséggel MP4 formátumban
  • Továbbfejlesztve: az 1-mezős AF teljesítménye javult videofelvétel során
  • Továbbfejlesztve: a követőfókusz teljesítménye javult a H-FS14140 típusú objektív használatával
  • Új funkció: távvezérelt képkészítés USB kapcsolaton keresztül az „USB Tether” számítógépes alkalmazáson keresztül
  • Javítva: az expozíciókompenzáció menüjében immár beállítható az ISO érzékenység felső határa, és a vaku fényereje

fz1000

A DMC-FZ1000 v2.0 firmware alábbiakat tartalmazza:

  • Új funkció: 4K Photo mód, ahol 4K felbontású mozgóképet rögzít a gép azzal a céllal, hogy képkockát állóképként menthessünk el. A felvételi formátum MP4, a minőség pedig 4K @ 30 fps (illetve 25 fps) @ 100 Mbps. A 16:9 oldalarány helyett választható a 4:3, a 3:2 és az 1:1. Az elmentett képkockához EXIF adatok is mentésre kerülnek. A megjelölés funkció is elérhetővé vált, amellyel a videó felvételekor jelet helyezhetünk el abban, hogy később azt a megjelölt képkockát menthessük el.
  • Új mozgóképfelvételi mód: 4K @ 23,98 fps 100 Mbps adatsűrűséggel MP4 formátumban
  • Új funkció: a „Shutter Tone” bekerült a „BEEP” menübe
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...