Tökös fényképezőgép Halloweenre

Közeleg a Halloween ünnepe, amikor mindenki (már ahol) lázasan faragja tökeit (…), hogy az október 31-i éjszakát már saját, míves töklámpásával világíthassa be. Nic Persinger is nekilátott a faragásnak, ám az ö tökéből egy fényképezőgép lett. A valóban működő fotómasina egy instant gép lett, aminek elején egy Holga objektív, hátulján pedig egy Polaroid hátfal teszi a rábízott munkát.

pumpkin

A „Pumpkin Polaroid” nevű készülék (már ha lehet így nevezni egy tököt) egy 60 mm f/8-as Holga objektíven keresztül látja a világot, a Polaroid hátfal pedig a Polaroid SE-ből lehet ismerős. „A képek egész tűrhetőek lettek. Igen lágy és atmoszférikus hangulattal, igen szép színvilággal. A legtöbb felvétel kissé narancssárgás lett, ami a tök belsejéből áradó fénynek köszönhető.” – írta Persinger a petapixel.com szerkesztőjének.

És hogy miért pont ilyen lett a fényképezőgép? „Filmre fotózom, és valószínűleg túl sok időt töltöttem már a ponyva alatt, s hát így az agyam ráállt ezekre a dolgokra.” – válaszolt a kérdésre Persinger. Nic honlapja itt, Instagramja itt, Tumblr oldala pedig itt található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...