Így működik a Sony A7 II képstabilizációs rendszere

Más gyártókkal ellenben a Sony képstabilizátora rendszerben „gondolkozik”, azaz nem csak egyedül a szenzoregység mozog, hanem az objektívek mozgást kiegyenlítő lencsetagjai is együttműködnek a bemozdulások kiküszöbölése érdekében. Hogyan is kell elképzelni ezt a kooperációt? Többféle felállás létezik:

sonystab1

1. Ha az objektív is stabilizált (OSS): ekkor az objektív rendszere végzi a függőleges és a vízszintes irányú elmozdulások kompenzálását, míg a többi irányú mozgást (az elfordulás, a fel-le és a jobbra-balra történő mozgások) a szenzorstabilizáció szűri meg.

sonystab2

2. Ha nincs stabilizátor az objektívben (mint például a sima E-bajonettes lencserendszerek, illetve a konverterezett A-bajonettes optikák esetében): ekkor a fényképezőgép végzi az összes irányú elmozdulások kompenzációját.

sonystab3

3. Idegen gyártóktól származó (stabilizátor nélküli) objektívek esetén: a fényképezőgép menüjében meg kell adni a gyújtótávolságot, ha olyan adaptert használunk, amely nem viszi át az adatokat az objektív és a váz között. Ez esetben a Sony nem garantálja a megfelelő működést és hatékonyságot.

sonystab4

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...