Két új objektív és egy rendszervaku érkezett a Sony-tól

A Sony bejelentette FE 100 mm F2.8 STF OSS G Master és FE 85 mm F1.8 objektívjeit, valamint a HVL-F45RM jelű rendszervakuját. A Sony mindkét új lencserendszere kirajzolja a 36 x 24 mm-es képérzékelőket, és a gyártó is elsősorban az A7 gépcsalád tagjaihoz ajánlja az optikákat, hiszen a „kategóriaelső” háttérelmosás a full frame lapkás fényképezőgépekkel hangsúlyozható ki igazán.

A 100 milliméteres csoda beépített képstabilizátort és apodizációs (APD) lencsetagot is tartalmaz. Az optikai felépítés tervezésekor a mérnökök a vignettálás minimalizálására és a szellemképek elkerülésére koncentráltak. A már említett bokeh a 11 lamellás írisznek hála lesz igazán kellemes. További érdekessége az 1500 dolláros terméknek, hogy makró módba is kapcsolható, amivel a legkisebb tárgytáv egészen 57 centiméterre csökkenthető. A Sony FE 100 mm F2.8 STF OSS G Master időjárásálló kivitelű, tehát a pornak és a szitáló esőnek is képes ellenállni.

A Sony másik lencserendszere, a FE 85 mm F1.8, egy viszonylag könnyű és kisméretű portréobjektív, aminek írisze 9 lamellás, AF motorja a „Double Linear Motor System” technológiára épít; mint a drágábbik testvére, a 85 milliméteres optika is időjárásálló felépítésű. A Sony FE 85 mm F1.8 objektívért 600 dollárt kell majd fizetni.

A Sony HVL-F45RM rendszervaku – amint azt neve is sejteti – egy 45-ös kulcsszámú villanó, amit a gyártó szintén az A7 gépcsalád tagjaihoz tervezett. Egy teljes erejű villanás után 2,5 mp az újratöltési ciklus ideje; van beépített LED fény, amit mozgóképfelvételhez lehet használni. A HVL-F45RM vezeték nélküli módban is működhet, aminek 30 méter a hatósugara. A vaku maximum öt csoport (csoportonként három villanó) vezérlésére képes a vezeték nélküli módba kapcsolva, de optikai kommunikációval további három csoport válik bevethetővé. A fejet 180°-ban lehet jobbra vagy balra elforgatni, de felfelé 150, lefelé 8°-ban is mozgatható. A Sony HVL-F45RM szigetelve van por és pára ellen, ára 400 dollár körül alakul majd, amikor májusban a boltokba kerül.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...