Cirkuláris halszemet mutatott be a Lensbaby a m4/3 rendszerhez

A Lensbaby mára egy jól ismert név azok körében, akik a kreatív, művészi objektíveket szeretik. A gyártó most egy halszemobjektívet mutatott be a m4/3 rendszerhez, amely tekintélyes 185°-os látószöggel rendelkezik. A Circular Fisheye 5.8 mm F3.5 nem egész 12 mm-es ekvivalens gyújtótávolságával rendkívül sokat képes befogni a témából, és már kapható is Sony A és E, Samsung NX, Pentax K, Canon EF, Nikon F, és most m4/3 bajonettel egyaránt. A teljesen körkörös képű halszem lenyűgöző panorámaképek készítésére is alkalmas, de a fotósnak vigyáznia kell, nehogy maga is rajta legyen a képen, noha a gép mögött áll.

lensbabycircfish

Nem csak tájképek, de mókás önarcképek, portrék, illetve kreatív, extrém látószöget igénylő fotók is nagyon jól állnak a kis objektívnek. A rekeszt F3.5-F22 között állíthatjuk, a minimális tárgytávolság pedig elképesztően rövid: a gyártó negyed hüvelyket ad meg, ami épp hogy csak több fél centiméternél. A Lensbaby Circular Fisheye 5.8 mm F3.5 kreatív löketét nem csak a különleges látómező adja, hanem az egyedi becsillanások, amire egy ilyen jellegű optika képes (függően persze a fényforrás jellegétől és irányától). Persze, a gyártó nem bízta a véletlenre a kósza fénysugarak sorsát, ezért az optika tubusát belül felpolírozták (!), aminek hatására még külön felerősödnek a becsillanások és a szellemképek. A 7 x 7,6 cm-es, 298 grammos lencserendszert 300 dolláros áron kínálják.

CFE_CraigStrong_highres-01 CFE_ElkeVogelsang_highres-01 CFE_KeithNovosel_HighRes-01 CFE_MarkToal_Mirrorless-01-Highres CFE_NancyBalluck-highres-01 CFE_NunoCaldeira_highres-01

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...