Nem mindenkinek lesz ínyére az EOS 5D Mark III új vezérlőszoftvere

Egyesek már látták azt az új vezérlőszoftvert, amelyet a Canon ad majd ki – vélhetően – hamarosan letölthető változatban is az EOS 5D Mark III dSLR fényképezőgépéhez. Egyelőre még nem tudni, hogy milyen javítások, bővítések, frissítések lesznek az 1.3.3-as számot viselő szoftverben, de az biztos, hogy nem mindenki fog neki örülni – eleinte legalábbis. Az újonnan vásárolt gépre telepített firmware a Magic Lantern fórumában tűnt fel először pár nappal ezelőtt; a masina tulajdonosa arra panaszkodott, hogy:

eos5dmark3firmware133

„Pár hete vettem egy 5D Mark III vázat. Ma megpróbáltam feltelepíteni rá a Magic Lanternt, de nem sikerült. A fényképezőgépem firmware verziója az 1.3.3-as számot viseli, és nem találtam ennek megfelelő ML változatot. Ezek után felkerestem a Canon weblapját, majd letöltöttem az 1.2.3-as alapszoftvert. Ezt megpróbáltam feltelepíteni, de a gép azt írta ki, hogy a firmware a memóriakártyámon régebbi az 1.3.0-nál, töröljem a régi fájlt és használjak egy újabb verziót a frissítéshez. Amin azonban meglepődtem, hogy a Canon oldalán nem található az 1.3.3-as számú firmware. Furcsa, mert az én fotómasinámon az 1.3.3-as van.”

eos5dmark3firmware

Amint a fenti screenshoton látható, a Canon magyar weboldalán is az 1.2.3-as számú vezérlőszoftver a legfrissebb, tehát nincs kizárva, hogy napokon belül megérkezik a fent nevezett 1.3.3-as szoftver!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...