A legújabb divatirányzat tükrében született meg a Panasonic DMC-GF7

Úgy tűnik, hogy egyre több gyártó veszi egyre komolyabban az önarcképelők igényeit, hiszen a Panasonic GF7 nem az első olyan fényképezőgép, aminek fizikai adottságai a „szelfizést” helyezik előtérbe. A korábban kiszivárgott termékfotók láttán azt hihették sokan (többek közt én is), hogy a DMC-GF7 beépített elektronikus keresővel is kényeztet majd – a púp a váz tetején elölnézetből eléggé félrevezető látványt nyújt. Amint azonban a ma reggeli hivatalos sajtóbejelentésből kiderült, szó sincs ilyesmiről, a dudorra más okból volt szükség: kellett ugyanis a hely a beépített villanónak és az akár 180°-ban felfelé dönthető kijelző csuklójának.

GF7s_front_H_FS12032_s

Az érdekes formavilágú DMC-GF7 lelkét egy 16 MP-es 4/3-os képérzékelő alkotja, aminek az érzékenységét ISO 200-25 600 között állíthatjuk igényeinknek megfelelően. A szenzorról érkező állóképeket nem csak JPEG, hanem nyersállományként is menthetjük. A kontrasztérzékeléses autofókusz-rendszer többmezős, középső, választható egymezős, követő, előre kiválasztott egymezős, folyamatos, érintéses, arcérzékeléses és élőképes módokban működtethető. A hátoldalon található, fentebb már említett kijelző érintésérzékeny, átlója 3”, felbontása 1,04 millió képpont. Beépített elektronikus (vagy optikai) kereső nincs, van viszont elektronikus zár, aminek legrövidebb zársebessége 1/16 000 mp (a leghosszabb nyitvatartási idő 60 mp).

GF7s_back_H_FS12032_s

A beépített villanó kulcsszáma 4 (ISO 100-on), a szinkronizációs idő viszont csak 1/50 mp lehet az elektronikus zár miatt. A sorozatfelvételi sebesség teljes felbontás és AF mellett 5,8 kép/mp, ami ebben a gépkategóriában jó érték. Az SD/SHC és SDXC memóriakártyákkal bővíthető készülékkel legfeljebb 1920 x 1080 pixeles mozgóképeket vehetünk fel 50/60p kép/mp frissítési frekvencia mellett; sajnos, a rendelkezésre álló kisebb felbontásokban (720p és VGA) sincs lehetőség nagyobb képfrissítésre. A felvételt AVCHD vagy MP4 formátumban rögzíthetjük sztereó hanggal.

GF7s_top_H_FS12032_s

A Panasonic DMC-GF7 beépített WiFi és NFC modulokkal is el lett látva, így az önmagunkról készített fotókat – okostelefonnal összekötött fényképezőgép esetén – azonnal megoszthatjuk barátainkkal, ismerőseinkkel (akár a közösségi hálóban is). Az okoseszköz/fotómasina együttműködéséhez a Panasonic weboldaláról ingyenesen letölthető, iOS és Android operációs rendszerek alatt futó „Panasonic Image APP” alkalmazásra lesz szükség. A GF7 valószínűleg februártól lesz kapható szettben a 12-32 mm F3.5-5.6 összecsukható kitobjektívvel. A párosért 600 dollárt kell majd fizetni a tengerentúlon.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...