Leonard Nimoy – Mr. Spock, a fotográfus

Leonard Simon Nimoy, a Star Trek örökös Mr. Spockja, színész, filmrendező, énekes, költő és fotóművész tegnap 83 évesen elhunyt. Az 1931-ben született Nimoy részére a Star Trek sci-fi sorozatban kapott félig ember, félig Vulkán csillagflotta-tiszti szerep hozta meg a világhírt. A felszökkenő szemöldök és a „Fascinating!” („Nagyon érdekes!”) szó-mondata örökre ismertetőjelévé vált. Rajongók millióinak volt példaképe: annak ellenére, hogy környezetét érzelmektől mentesen, rideg, néha már szinte könyörtelen logikával kezelte, mégis emberibb volt bárkinél a Star Trek univerzumában. Azonban itt most nem Spocktól, aki vitathatatlanul része volt az én gyerekkoromnak is, hanem egy fotóművésztől szeretnék elbúcsúzni, aki hosszú évtizedeken át, már tíz éves korától alkotott.

Leonard Nimoy Photo Project

Leonard Nimoy a University of California, Los Angeles (UCLA) egyetemen tanult fényképészetet, s annyira bele volt habarodva a fotografálásba, hogy még azt is fontolóra vette, színészi karrierjét szögre akassza-e a fotózás miatt. Szerencsénkre azonban nem tette, hanem párhuzamosan folytatta mindkét pályáját.

A mashable.com szerkesztői Nimoy felvételeiből összeállítottak egy rövid válogatást, ami röpke bepillantást nyújt munkásságába, látásmódjába. További részletek művészségéből megtekinthetőek például a Pinteresten, a Buzzfeeden, vagy az rmichelson.com weboldalon.

Nyugodjék békében.

nimoy1 nimoy2 nimoy3 nimoy5

nimoy6 nimoy7 nimoy8 nimoy9

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...