Új vezérlőszoftvert kapott a Nikon D4S

A leírása alapján igen átfogó frissítést kapott a Nikon D4S csúcs dSLR fényképezőgépe. A „C” típusú, 1.10-es számú javítócsomag alábbi módosításokat, javításokat, bővítéseket tartalmazza (idézem a Nikon magyar weboldalát):

Nikon-D4s-DSLR-camera-7

 • Külső SB-500 vakuegység csatlakoztatásakor az e3 Custom Setting (Egyéni beállítás) menüpontban (Optional flash (Külső vaku)) választható a Commander mode (Vezérlő mód) lehetőség.
 • A külső SB-500 vakuegység LED lámpájával használható az Auto (Automatikus) és a Flash (Vaku) fehéregyensúly-beállítás.
 • Az automatikus fehéregyensúly-beállítással konzisztensebb eredmény érhető el.
 • 4 mp-es vagy rövidebb záridő esetén nem korlátozott az egy sorozatban készíthető felvételek száma, amikor S vagy M expozíciós módban folyamatos kioldási módot választ.
 • „Időzített” záridő-beállítás esetén nem korlátozott a zár nyitva tartási ideje.
 • Az élességpontok másképpen jelennek meg a keresőben a fényképezőgép „fekvő” (tájkép) és „álló” (portré) tájolása közötti váltáskor, ha a Focus point and AF-area mode (Élességpont és AF mező mód) lehetőséget választotta az a10 Custom Setting (Egyéni beállítás) (Store by orientation (Tárolás tájolás szerint)) menüpontjában és az egyes tájolásokhoz eltérő élességpontokat adott meg. Másképpen jelennek meg az élességpontok a keresőben akkor is, ha az objektív egyik élességállító gombját lenyomja, amikor az f19 Custom Setting (Egyéni beállítás) (Lens focus function buttons (Objektív élességállító gombjai)) AF-area mode (AF mező mód) elemét választotta.
 • A súgó egyes leírásai módosultak.
 • A következő problémákat kiküszöböltük:
  – Amennyiben a felhasználó sorozatfelvétel módban történő fényképezés előtt az AF-BE gomb használatával állított élességet, a fényképezési sebesség a következő helyzetekben csökkent: AF-S élességállítási módot választott, Single-point AF (Egypontos AF) beállítást adott meg AF mező módnak, Focus (Élesség) lehetőséget állított be az a2 Custom Setting (Egyéni beállítás) menüpontban (AF-S priority selection (AF-S prioritás választása)), illetve az AF-ON only (Csak AF-BE) elemet választotta az a4 Custom Setting (Egyéni beállítás) menüpontban (AF activation (AF aktiválása)).
  – Amennyiben AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E objektívet csatlakoztatott a gépre, „Err” jelzés jelent meg a felső funkciókijelzőn, és bizonyos exponálási körülmények közepette nem készültek felvételek.
  – A képek esetenként nem megfelelően jelentek meg a készítésüket követő megtekintés során, ha visszajátszás zoomot használt, miközben a kártyaművelet jelzőfénye világított.
  – A képek nem tűntek el a kijelzőről, ha külön beszerezhető WR-1 vezeték nélküli távvezérlőt használt, miközben a playback menu (visszajátszás menü) Image review (Kép megtekintése) menüpontjának On (Be) lehetősége volt érvényben.
  – A fényképezőgép képinformációs kijelzője nem jelenítette meg a megfelelő távolságot azon képek esetében, amelyeket külső vakuval készített távolság-prioritásos manuális vaku módban (GN).
  – Amikor PC-E objektívvel készített felvételeket tekintett meg Capture NX-D vagy más Nikon szoftverrel, a Metadata (Metaadatok) részben az objektívet E típusúnak tüntette fel a készülék D típusú helyett.
  – A Silent (Néma) kioldási módban készített videók, videó állóképek és fényképek képinformációs kijelzése esetenként téves záridő-, rekesz- és ISO érzékenység értéket jelenített meg.
  – Amennyiben a fényképezőgépet HDMI kábellel 4K-kompatibilis televízióhoz csatlakoztatta, a menüket sem a fényképezőgép, sem a TV készülék nem jelenítette meg megfelelően.
  – A hangerőt néha nem lehetett szabályozni, amikor a jelzőket videó visszajátszása közben elrejtette a készülék.
  – Amennyiben a számítógéphez csatlakoztatott fényképezőgép XQD és CompactFlash kártyát egyaránt tartalmazott, a számítógép nem ismerte fel az XQD kártyát.
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...