120 darab Panasonic DMC-GH4 készít rólad 3D-s figurát

A Japánban található Osakai Panasonic Központban egy olyan installáció található, amiben 120 darab DMC-GH4 tükör nélküli csúcs rendszerkompakt készít felvételt (vagy felvételeket) a vendégekről – már akik persze hajlandóak kifizetni a körülbelül 450 dolláros árat azért, hogy 1/1000 mp alatt készülhessen róluk egy térbeli digitális képmás. Maga az eljárás nem új, hiszen a 3D szkennelés általában így (vagy nagyon hasonlóan) zajlik, viszont az 1/1000 mp-es „futamidő” rekordgyanús, a beolvasó szobába belépő személy pisloghat, mozoghat, a leképezés még úgy is bemozdulás-mentes lesz.

3d3

A henger alakú szobában a padlótól egészen a mennyezetig, egyfajta rácsszerkezetben elrendezve található a 120 darab befelé néző GH4 fényképezőgép, melyek egy közös kioldó által vannak szinkronizálva (az egyes kioldások közt egy milliomod másodperc időeltérés van csupán). Egy kattintásra körülbelül két milliárd pixelnyi adat kerül be a 3D Photo Lab agyába, ahol létre jön mozgatható, forgatható 3D-s képmásunk. A nyers felvételen még látszanak a gépek a háttérben, de a feldolgozás következő lépésében a szoftver ezeket kiszűri, majd egy 3D nyomtató 1/10-es méretarányban kinyomtatja önmagunkat, azaz képmásunkat.

3d2

Egyszerre legfeljebb két személy fér be az installációba, tehát félénk gyerkőcök mellé apu vagy anyu még bekéredzkedhet, vagy szerelmespárok (mondjuk menyasszony és vőlegény) is igénybe vehetik a Panasonic e különleges szolgáltatását. Vajon Budapesten mikor épül ehhez hasonló 3D fotós és modellező szoba? (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...