Ezért nem szelfizünk csörgőkígyóval

Nem tudom, mi történik a világgal, az emberekkel, mert valahogy az az érzésem, hogy mindenki kezd egy kissé furán viselkedni (vagy csak egyre jobb az információáramlás, így napról napra több adat jut el hozzám). Az okostelefonnal, táblagéppel (!), szelfibottal önarcképeket készítő alfaj néha saját magát hozza életveszélybe (sőt, nem egy halálesetről lehet itt-ott olvasni, aminek okozója a szelfizés volt) – mintha ezek a Darwin-díjasok azt hinnék, hogy a szelfizés pillanata egyfajta univerzális védőburkot vonna köréjük, ami által sérthetetlenné és halhatatlanná válnának a legnagyobb veszély- és vészhelyzetekben. Hihetetlen, de igaz történet, ami szerint most egy pasas hozta magát igen kellemetlen helyzetbe – és akkor még finoman fejeztem ki magam:

snake1

San Diegóban egy ipse egy bokorból ráncigált elő egy csörgőkígyót, hogy önarcképet készíthessen vele! Komolyan mondom, én ha csak a messziségből meghallanám azt a jellegzetes csörgést, amit ezek az állatok vészhelyzetben kiadnak a farkuk végén található szarugyűrűkkel, már észvesztve rohannék ellenkező irányba, hogy mentsem az irhám (tudom, nyuszi vagyok), erre egy ilyen sztorit kell olvasnom – még most is kiráz a hideg! Na, de visszatérve a csókára: Todd Fassler – a szelfiző illető (inkább nem látom el jelzőkkel) felkarjába mart a kígyó, aminek eredményeként emberünk élete komoly veszélybe került. Konkrétan majdnem meghalt, ugyanis a kórháznak, ahol kezelték, a raktározott kígyószérum mennyisége is kevésnek bizonyult, így egy másik intézmény tartalékaiból kellett kölcsönkérni.

snake2

Remélhetőleg Fassler úrnak jó kapcsolata van egészségbiztosítójával, ugyanis nem csak a marás és annak következményei lehettek igen fájdalmasak, hanem a kezelés költségei is: a kórház 153 161,25 dollárról állított ki számlát, ami mostani árfolyamon körülbelül 43 millió forintnak megfelelő összeg. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...