4,2 millió forintért megvásárolható a Google Jump kamerarendszere

15 000 dollárt, azaz körülbelül 4,2 millió forintot kér a Google saját VR videó platformjáért, a Jumpért, amit idén, a májusi fejlesztői konferencián mutattak be. Ennek a rendszernek részegysége az „Odyssey” kameraépítmény, amit a Google a GoProval közösen fejlesztett ki. A szettet egyelőre korlátozott számban, kizárólag professzionális felhasználóknak kínálja az óriáscég, szóval még senki ne rohamozza meg a webshopokat a Jumpért.

jump1

És mit is kap a szerencsés vásárló a pénzéért? A már említett Odyssey kameraépítményt (16 darab GoPro kamerával felszerelve), vezetékeket, memóriakártyákat, egy műanyag, kemény koffert, és a szükséges szerelvényeket. Összeszerelve a Jump 4:3 oldalarányú, 2,7K felbontású mozgóképeket készít, melyek teljes 360°-ban is kimagaslóan jó térhatásúak. A hardver persze mit sem érne a megfelelő szoftverkörnyezet nélkül, ezért a szett részeként megkapjuk azt a programot is, ami a kamerák által felvett videót összerakja egy virtuális valóságot mutató gömbpanorámává.

jump2

A YouTube is egyedi lejátszó felületet kínál, ami a gömbpanoráma képű videóból élvezhető virtuális világot vetít. Lenti videón Chrome böngészőből ki is próbálhatjuk a Jumpot, amint New York több helyszínét bejárjuk (irányítás a bal felső sarokban látható nyilakkal, illetve a WASD billentyűkkel):

A GoPro elmondása szerint a Google szabta specifikációk miatt van szükség 16 darab kamerára; a szett 2K x 2K felbontású panoráma videót biztosít fel/le irányokba 150 Mbit/mp-es adatsűrűség mellett, míg a 8K x 8K felbontás 600 Mbit/mp-es adatfolyamot eredményez. (Forrás: engadget.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...