Hat új objektívvel nyit a Zeiss Milvus család

Az utóbbi években egyre aktívabban dolgoznak a Zeiss szakemberei, és termékeikkel egyik sikert érik el a másik után. Nem csoda hát, hogy szinte tűkön ülve várja a fotós társadalom az újabb bejelentéseket; most – az Otus és a Batis után – ismét egy új objektívcsaláddal jelentkezett a Zeiss. A Milvus kapásból hat, full frame szenzoros fényképezőgépekre tervezett tagból áll, melyek mindegyike fix gyújtótávolságú (két makró objektív is van köztük), és kézi élességállítású. Első körben a Canon és a Nikon dSLR tulajok örülhetnek, hiszen EF és F bajonettel lesznek kaphatóak a lencserendszerek. A filmesek örömére a mechanikus rekeszgyűrűvel felszerelt Nikon F változatokat pedig át is lehet kapcsolni fokozat nélküli működésre.

zeiss_milvus_family1

A Zeiss tehát következő optikákat jelentette be Canon (ZE) és Nikon (ZF.2) bajonettel: 21 mm F2.8 (1700 euró), 35 mm F2 (1100 euró), 50 mm F1.4 (1200 euró), 50 mm F2 makró (1200 euró), 85 mm F1.4 (1800 euró) és 100 mm F2 makró (1700 euró). A két nagylátószögű és az 50 mm F1.4 esetében klasszikus Distagonokkal állunk szemben, a 85 mm F1.4 egy Planar, a két makró pedig Makro-Planar felépítésű.

zeiss_milvus_family2

A Milvus család objektívjeinek frontlencséje a Zeiss híres T* tükröződésgátló bevonatával van lekezelve, a rekesz írisze 9 lekerekített lamellából áll. A kézi élességállítást a kellően széles, hosszú forgásutat bejáró fókuszgyűrű segíti. A Zeiss Milvus objektívek por- és cseppállóak, és októberben kerülnek a boltokba.

tabla

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...