Most már hivatalos: megérkezett a Mitakon Speedmaster 25 mm F0.95 m4/3-ra

Napok óta attól „zeng” a net, hogy a Mitakon egy új(abb) normál gyújtótávolságú objektívet fog bejelenteni a m4/3 rendszerhez, ami azonban a többitől abban különbözik, hogy rendkívül fényerős és ennek ellenére igen csekély méretű, tömegű. Persze, úgy könnyű, hogy az objektív teljesen manuális működésű..

mitakon1

A kínai Zhong Yi Optics terméke egy a kisfilmes rendszerben 50 mm-nek megfelelő lencserendszer látószögét nyújtja, és az élesség-, valamint a rekeszállítás is manuális. A 43 mm-es szűrőmenet átmérővel bíró optika 400 dollárért vihető október végétől. Felépítése következő: a 6,3 cm hosszú tubusban 11, bevonattal kezelt lencsetagot találunk 9 csoportba rendezve; az objektív tömege 232 gramm.

mitakon2

A Mitakon Speedmaster 25 mm F0.95 rekeszgyűrűje kattanás-mentesen forgatható, tehát videózásra is alkalmas zaj szempontjából. Érdekes a gyártó figyelmeztetése, hogy az objektív „nem kompatibilis” az Olympus PEN E-PL6, PEN E-PL5, PEN E-PM2, és OM-D E-M5 fényképezőgépekkel, hiszen a m4/3 rendszer pontos műszaki leírással rendelkezik, amit ha egy gyártó betart, vagy minden m4/3 vázzal „kompatibilis”, vagy egyikkel sem. És az is furcsa, hogy az összeférhetetlenség csakis Olympus gépekkel áll fenn, Panasonic (vagy akár Kodak) masinák nem érintettek.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...