Teszt: Sigma 24-35 mm F2 DG HSM Art – egy testbe zárt fixek gyülekezete

Értékelés

A Sigma 24-35 mm F2 DG HSM Art megalkotásakor az volt a gyártó célja, hogy egy zoommal kiválthassunk legalább három fix gyújtótávolságú objektívet (24, 28, 35 mm). Mint általában a zoomobjektívek kapcsán, úgy – persze – itt is kell számolni kompromisszumokkal. A képminőség nagyon jó, igazán semmibe sem lehet belekötni – viszont valamivel lassabb az AF motor, mint a nagy gyártók saját objektívjeiknél, a legtágabb rekeszérték F2, nem pedig F1.2, F1.4, F1.8, mint a népszerű fixeknél. Ha viszont korlátozott a fotós táskában a hely, akkor három (vagy kettő) lencserendszer helyett csupán egyet kell magunkkal vinni, mert a Sigma képes arra, hogy kiváltsa a 24 és a 35 milliméteres fix társait.

sigma_artsy

Ára láttán sem fog kirázni senkit a hideg, hiszen csak bruttó 313 400 forintot kell érte fizetnie annak, aki ettől azért többet lenne kénytelen áldozni egy 24, egy 28 és egy 35 milliméteres darab beszerzése során. Tőlem jár neki az aranyérem!

kedvenc

Sigma 24-35 mm F2 DG HSM Art

A Sigma 24-35 mm F2 DG HSM Art megvásárolható 3 éves garanciával, Canon EF és Nikon F bajonettel a Fotoplus szaküzleteiben.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...