Megérkezett a Nikon Nikkor DX 18-140 mm F3.5-6.3 VR objektív!

A Nikon ma kora reggel jelentette be legújabb utazózoomját, amit kifejezetten az APS-C méretű képérzékelőkkel szerelt tükörnélküli fényképezőgépekre tervezett: a Nikkor DX 18-140 mm F3.5-6.3 VR ekvivalens 27-210 mm-es tartományt kínál. A majdnem 7,8-szoros átfogású lencserendszer tubusában 13 csoportba rendezve összesen 17 lencsetag található, amelyek közül kettő aszférikus, valamint kettő ED kialakítású. A legkisebb tárgytáv 20-40 cm között változik a gyújtótávolság függvényében, míg a legnagyobb nagyítás 0,33-szoros. A beépített képstabilizátor hatásfokát a gyártó 5 FÉ-ben adta meg. A 73 x 90 mm-es terjedelemhez csupán 315 grammos tömeg társul, így a Nikkor DX 18-140 mm F3.5-6.3 VR bármelyik utazótáskában helyet kaphat. A por- és cseppálló szigetelésnek hála akár mostohább környezetben is használhatjuk fotós szettünket, amennyiben megfelelően szigetelt vázzal párosítva vetjük be az optikát. A Nikon Z-bajonettre fejlesztett objektív belső élességállításáról egy léptetőmotor felel. A hét lamellából álló blende íriszét F3.5-6.3 és F22-40 közti értékekre lehet szűkíteni. A szűrőmenet átmérője 62 mm, ami kedvező áron való szűrőzést tesz lehetővé. A Nikkor DX 18-140 mm F3.5-6.3 VR novemberben kerül a boltok polcaira, ára 600 dollár körül alakul.

Sajtóközlemény

A NIKON EGY SOKOLDALÚ DX ZOOMOBJEKTÍVVEL BŐVÍTI A NIKKOR Z-TERMÉKCSALÁDOT

A Nikon a ma bejelenti a NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR objektívet, amely kiváló képminőséget és sokoldalúságot kínál a nagy, normál vagy telefotós gyújtótávolsággal dolgozó fotósok számára.

Ideális úti társként a fejlett DX-objektív elsőrendű optikával rendelkezik mind távoli, mind közelebbi felvételek készítésekor, ami azt jelenti, hogy bármilyen fényképezési helyzetben használható – az átfogó tájképektől kezdve a részletgazdag portrékig.

A könnyen használható objektív ideális azoknak, akik okostelefonnal való fényképezés után szeretnének előrelépni, mert nem igényel nagyobb méretű felszerelést. A tömege mindössze 315 g, a 18–140 mm-es gyújtótávolság-tartomány pedig az optimális egyensúlyt biztosítja a kiváló hordozhatósághoz szükséges kis tömeg és a jellegzetes úti jelenetek megörökítésére való képesség között.

Ugyanakkor az objektívbe épített rázkódáscsökkentés hatékonyan csökkenti a kéz és a fényképezőgép rázkódását, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó akár öt lépésközzel hosszabb záridővel is fényképezhessen. Így még rossz fényviszonyok között is éles és elmosódás nélküli képeket biztosít, akár hangulatos beltéri felvételről, akár éjszakai városképekről van szó.

A NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR támogatja az éles és zökkenőmentes videófelvételt is, amely tovább erősíti az objektív „mindenre képes” státuszát. Az automatikus élességállítás gyors és kiválóan működik a Z fényképezőgép szemérzékelő AF-je segítségével, hogy pontosan ott tartsa a fókuszt, ahol kell. Ennek eredményeként születnek gyönyörű felvételek az utazások és kalandok során.

Az elemektől való védelem érdekében a DX objektív védve van a portól és vízcseppektől, így használható a legtöbb környezetben.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – a tökéletes úti társ:

  • Sokoldalú DX-formátumú zoomobjektív kiváló optikával
  • Kis méretű és könnyű váz, tökéletes választás utazáshoz
  • Nagy teljesítményű, 7,8x zoomobjektív, amely közelebb hozza a témát, mint eddig valaha
  • Hihetetlen, 0,20 m-es minimális fókusztávolság nagy gyújtótávolság mellett
  • A rázkódáscsökkentő móddal a felhasználó akár 5 lépésközzel hosszabb záridővel is fényképezhet anélkül, hogy a fényképezőgép rázkódna
  • Elektromágneses íriszmechanika, amely a fényképezőgép jeleit felhasználva még pontosabb rekeszvezérlést és folyamatosan stabil expozíció-vezérlést tesz lehetővé
  • Videókhoz és fényképekhez is kiváló, könnyen használható vezérlőkkel
  • Védve van a portól és a vízcseppektől
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...