Az Olympus szuper telefotó objektívvel bővíti kínálatát, itt a profi 300-as M.Zuiko

Végre megérkezett a már jó ideje várt Olympus M.Zuiko Digital ED 300 mm F4 IS PRO m4/3-os szuper telefotó objektív, ami ekvivalens 600 mm-nek megfelelő látószöget kínál. Ezzel a lencserendszerrel az Olympus PRO sorozata szinte már egy teljes egésszé nőtte ki magát, hiszen a 7 millimétertől (ekv. 14 mm) immár egészen 300 mm-ig (ekv. 600 mm) a teljes gyújtótávolsági tartomány le van fedve időjárásálló, kívül-belül professzionális minőségű lencserendszerekkel.

ID: 21968

Sajtóközlemény

Azok a profi fotósok, akik nagyra értékelik a Mikro-NégyHarmad (Micro Four Thirds – MFT) fényképezőgépek hordozhatóságát és az így biztosított spontaneitást, hamarosan a kézből kitartott felvételkészítés lehetőségeinek teljes skáláját élvezhetik: tavasszal érkezik az Olympus első professzionális 300mm1 MFT-kompatibilis teleobjektívje, az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO. Az új objektívvel kiegészülve az Olympus PRO sorozat tökéletesen lefed minden igényt – sőt, nem kevesebb, mint három új világrekordot is magáénak tudhat2: mindenekelőtt az új objektív a világ legkompaktabb és legkönnyebb teleobjektívje, emellett a világ leghatékonyabb 6 FÉ-lépés korrekcióra képes képstabilizátor rendszerével rendelkezik (a megfelelő Olympus fényképezőgéppel együtt használva). A harmadik rekord a legkisebb tárgytávolság, amit makró-teleobjektív tud a kategóriában: mindössze 1,4m. Mindezek által ideális az állandóan mozgásban lévő profik számára, akik nagy teljesítményű, csúcsminőségű objektívet keresnek a kisméretű, sokoldalúan használható Mikro-NégyHarmad fényképezőgépükhöz. Az új objektív akkor fedi fel teljes tudását, ha például az Olympus OM-D E-M1, vagy az E-M5 Mark II fényképezőgépekhez csatlakoztatjuk. Például ekkor éri el a 300ms-nál is gyorsabb autofókusz sebességet, vagy a legkiemelkedőbb képstabilizátor hatékonyságot az egyedülálló3 5-tengelyes OM-D képstabilizátor rendszerrel kiegészülve. A csendes felvételkészítés funkció remekül egészíti ki a halk OM-D motorok használati előnyeit az idegen hangokra érzékeny környezetben, illetve témák esetében. A por-, fagy- és cseppálló kivitel által ez a remekül hordozható teleobjektív ideális természetfotózáshoz és az outdoor sportok világának megörökítéséhez. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO fekete színben 2016 márciusától érhető el, 799.990.- HUF áron – mely jellemzően a hasonló gyújtótávolságú objektívek árának töredéke.

ID: 21965

Szuperkönnyű = spontán felvételkészítés
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO bemutatkozásával az Olympus a profi fotósok számára a teljes gyújtótávolság tartományra kínál csúcsminőségű, MFT-kompatibilis objektíveket – 14mm1-től 600mm1-ig. A PRO sorozat az M.ZUIKO első osztályú optikai pedigréjét és jellemzőit kombinálja a praktikummal, mely a kihívást jelentő projektekkel dolgozó fotósok számára a lehető legkisebb méretű felszerelés és maximális mobilitás igényének felel meg – bárhol a világon. Az SLR objektívekkel összehasonlítva szinte azonnal kitűnnek az új PRO objektív előnyei: 1270 gramm tömegével az M.ZUIKO kb. negyed olyan nehéz, mint az ezt a gyújtótávolságot tudó SLR objektívek. Mindössze 227mm hosszával az Olympus objektívje jóval kompaktabb, mind minden hasonló objektív. Minden profi fotós, aki próbált már valaha repülőgép fedélzetén használni teleobjektívet, megerősítheti: az SLR modellek a kényelem és használhatóság tekintetében nem is tudnak versenyezni vele.

ID: 22414

Képstabilizátor = képminőség
Az Olympus a világ vezető szereplőjévé nőtte ki magát a kompakt rendszerfényképezőgépekbe épített képstabilizátorok fejlesztésében – és az így szerzett tapasztalatokat felhasználva bővítette szakterületét az objektívbe épített rendszerek technológiáira is. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO tulajdonosai a világ első Sync IS mechanizmusának előnyeit élvezhetik majd, mely tökéletesen kiegészítik az OM-D E-M1 és E-M5 Mark II modellek 5-tengelyes képstabilizátor rendszerét – ennek köszönhetően pedig akár 6 FÉ-lépésnyi korrekcióval dolgozhatnak. Ez a képesség a kézből kitartott fotók készítése mellett a kereső használatát is megkönnyíti – valamint jelentősen csökkenti a képremegést videofelvétel készítése közben.

ID: 22409

Innováció és sokoldalú használhatóság
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO nem csak a súly, méret és stabilizáció szempontjából vonzó: több olyan átgondolt funkció egészíti ki, mely a piac egyik legsokoldalúbban használható teleobjektívjévé teszi – persze már csak a rendkívül könnyű használhatóságot figyelembe véve is igaz ez. A fókuszváltó kapcsoló segítségével az előre beállított fókusztávolság és a rendkívül gyors, rendkívül pontos AF használata között válthatunk. Az objektív palástjának tetején három kapcsolót találunk, melyek használata egy ujjal, a keresőből fel sem tekintve történhet. Balra az L-Fn gomb a 27 hozzárendelhető funkció egyikének azonnali elérését biztosítja. A következő a képstabilizátor ki-, illetve bekapcsoló gombja, melynek köszönhetően az állványra helyezett objektív stabilizátora kiiktatható. A harmadik kapcsolóval a fókuszterület váltását végezhetjük. Az objektív közeli témáknál való használata is rendkívüli: 0.48×1 nagyítás mellett akár 1,4 méter tárgytávolságot tesz lehetővé.

oly300e

Építési minőség = nyugodt használat
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO kiváló tervezésének és gyártási minőségének köszönhetően egy zápor, vagy egy homokvihar sem állhat az utunkba kültéri fotózás közben. Ha a vadvilág, a szabadtéri sportok, illetve bármely más, múló pillanat megörökítéséről van szó a divatbemutatóktól az előadóművészekig, az új Olympus teleobjektív gyakorlatilag mindenre készen áll.

ID: 21961

Minden Olympus objektív és fényképezőgép ingyenes hat hónapos jótállási idő hosszabbítással kapható4 – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk.

ID: 22407

Kiegészítők

  • 1,4x telekonverter – mindössze 15 mm vékony, a nagyítás további növelésére, akár menet közben.
  • Utazótáska jellegű tok. Kompakt, biztonságos tárolási mód, mely gond nélkül szemmel tartható.
  • Védőszűrő ZERO bevonat technológiával. Az Olympus által szabadalmaztatott bevonat rendszer véd a szellemképesedés és a becsillanások ellen.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...