Visszaállíthatatlanul törölhet fájlokat a Nikon Capture NX-D Mac változata – frissítve

A Nikon német weboldalán olvasható egy figyelmeztetés, ami a Capture NX-D OS X alatt futó változatára vonatkozik. Ezek szerint: „Ha a felhasználó a Capture NX-D szoftverben (a fájlkezelő részben) megváltoztatja egy a rendszerpartíció főkönyvtárában található mappa nevét, akkor az érintett mappában található fájlok (fényképek, filmek, szövegek stb.) törlődnek. A törölt adatokat nem lehet visszaállítani.”.

Nikon-Capture-NX-D-logo-background-648x356

A Nikon szoftvermérnökei már dolgoznak a megoldáson, és hamarosan letölthető lesz a Capture NX-D legújabb változata, addig azonban azt kérik, hogy a szoftveren belül senki se változtassa meg a könyvtárak nevét, hogy a problémát elkerülhessük.

Frissítés: Időközben a figyelmeztetés megjelent a Nikon magyar weboldalán is.

„Nemrégiben tudomásunkra jutott, hogy a következő történhet a Nikon Capture NX-D RAW-feldolgozó szoftver Macintosh változatának használatakor.

Amikor a felhasználó megpróbálja módosítani a gyökérmappába (az indítólemez legfelső szintű mappájába) mentett mappa nevét az OS X egy kompatibilis változatával ellátott Macintosh számítógépen a Capture NX-D mappa palettájával, akkor a mappába mentett minden fájl (állókép, videó, szöveg, stb.) törlődik. A fenti művelet során törölt fájlok törlése végleges, azok nem állíthatók vissza.

Jelenleg dolgozunk a probléma megoldásán, és a Capture NX-D egy frissített verzióját készülünk kibocsátani. Addig is, megkérjük a felhasználókat, hogy Macintosh számítógépen ne használják a Capture NX-D mappa palettáját a gyökérmappába mentett mappák nevének módosításához. Ha kép- és/vagy videofájlokat szeretne menteni, akkor a Felhasználók mappa egy főmappába mentse azokat (pl. Asztal, Képek, Videók, Dokumentumok, stb.), vagy pedig egy külső merevlemezre.”

Frissítés: Közben megjelent a Nikon Capture NX-D 1.3.1 verziója, ami javítja a fenti hibát. Ez a frissítés innen tölthető le.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...