Nélkülözhetetlen új funkcióval érkezett az Adobe Lightroom CC új kiadása

Az Adobe ma bejelentette a Photoshop Lightroom CC 2015.4/6.4 változatát, ami számos új fényképezőgép és objektív támogatását tartalmazza. Az új verzió emellett gyorsabban működik, és tartalmaz egy olyan új funkciót, aminek nem csak a panorámaképek szerelmesei fognak örülni!

adobe-lightroom-update-import-1

Aki gyakran dolgozik több fájlból összerakott panorámaképekkel, az ismeri azt a nyűgöt, ami az illesztéssel jár: az elkészült panoráma szélei szabálytalanok lesznek, így ezeket vagy tartalomfüggő kitöltéssel, vagy vágással és az ezzel járó tartalomvesztéssel korrigálhattuk – eddig. „Boundary Wrap” névre hallgat a Lightroom új funkciója, ami pont ezeket a szabálytalan széleket hivatott „kihajtogatni”, vízszintes és függőleges élekké varázsolni. A CC előfizetők számára elérhető szolgáltatás algoritmusa megvizsgálja az összeillesztett kép széleit, majd négyszögletes formára hozza a panorámát úgy, hogy nem vesztünk a kép méretéből, és nem találkozunk tartalomfüggő kitöltésekkel. A szoftver „kihajtogatja” a tartalmat, és a nyújtások, torzítások olyan precizitással zajlanak, hogy minőségromlást nem lehet észrevenni.

adobe-lightroom-boundary-wrap-panoramas

Az új Lightroom gyorsabban rakja össze a panorámaképeket, pontosabb, szebb eredményt kapunk az automatikus felállítás, szintezés, egyengetés során, gyorsabb lett az előnézeti képek frissítése egyes esetekben, és gyorsult a képek betöltése a kinagyított „Library” modulban. Az alkalmazás a beépített Adobe frissítő alkalmazáson keresztül tölthető le. (Forrás: fstoppers.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...