Bemutató: Vanguard Quovio táskacsalád

Quovio 44

A Vanguard Quovio 44 egy klasszikus formájú, ám erősen felturbózott funkcionalitású fotós hátizsák, aminek belbecséhez felülről és oldalról egyaránt hozzá lehet férni. A masszív táska fő szekcióját két kocsival működtethető cipzár zárja. A Q44 nem csak vállpántokkal, hanem egy fixen varrt kézi füllel, és egy opcionálisan beakasztható, nagyobb kézi füllel is rendelkezik, így vállról levéve kézben is vihető.

q44_main1

A hátizsák hátlapja, ami hátunkra fekszik fel viseléskor, vaskos, kényelmes, és egyben jól szellőző párnákkal van ellátva deréktájon és lapockáinknál. A telepakolt táska viseletét a vállpántok mellkasi és deréktáji részen való összekapcsolhatósága teszi kényelmesebbé, ami főleg hosszabb kirándulásokon érezteti jótékony hatását:

q44_hord2

A Quovio 44 mindkét oldalán található cipzáras nyílás, ám az egyik oldalon az állvány csatlakoztatásához szükséges hevedereket rejtették el szemeink elől, s csupán a másik oldalon lehet hozzáférni a főszekció tartalmához.

q44_main2

Bár a hevederek teherbírása elegendő egy nagyobb, akár nagyon erős háromláb cipeléséhez is, ajánlott a legfeljebb közepes méretű tripod választása, ha nem akarjuk féloldalasan viselni a megtömött hátizsákot. Ha csak az A-ból B-be való szállítás a cél, akkor természetesen akármekkora háromlábat felpattinthatunk a Q44 oldalára, mint alábbi képen is látható:

q44_tripod

A második, opcionálisan csatlakoztatható füllel akár kézitáskává is varázsolható a Q44, hiszen nem csak felülre, hanem az akasztók megfelelő kialakításának köszönhetően akár oldalra is felszerelhetjük a pántot. Ilyenkor viszont le kell mondanunk az állvány táskára való rögzítéséről.

q44_tophandle

A fedél külső, cipzáras zsebének tartalmához belülről is hozzáférhetünk, de ez fordítva is igaz. Ezekbe a fachokba okostelefont, térképet, memóriakártyákat, külső merevlemezt és hasonló méretű kiegészítőket helyezhetünk.

q44_multiaccesspocket

A fedél alsó, nagy zsebét a Vanguard tervezői kifejezetten táblagépeknek alakították ki. A lenti képen egy 10”-os masina látható a rekeszben, így elképzelhető, hogy akár egy 12”-os példány is kényelmesen eltárolható.

q44_notebook

Ha a fedelet csupán a nyitás gátló, gyorsreteszekkel zárható hevederekig nyitjuk le, akkor a fentebb is megemlített, cipzáras zsebhez, a memóriakártya fachokhoz, és a felülről behelyezett fényképezőgéphez kapunk hozzáférést.

q44_insidepocket

Amennyiben kioldjuk a két határolót, úgy a táska teljes belseje elérhetővé válik (ekkor a fület teljesen le lehet nyitni), és teljes pompájában megmutatja magát a gyártó „Smart Divider System (SDS)” rekeszrendszere, ami tetszőlegesen felosztható. A hátizsákban legfeljebb 1-2 dSLR váz, 4-6 objektív (ezek között lehet egy akár 400 mm F5.6-os is), maximum 2 vaku, kiegészítők, valamint egy táblagép helyezhető el biztonságosan.

q44_insidemain

A Vanguard Q44 SDS tároló rendszere teljes egészében kivehető, így egy „sima” hátizsákot kapunk, amibe ruhát, lábbélit stb.-t pakolhatunk. A kivehető rekeszrendszer a fotós felszerelés kényelmes rendszerezését is elősegíti: az asztalunkon nyugodt körülmények közepette, átgondoltan elhelyezhetjük az objektíveket, a váza(ka)t, majd egyben az egészet visszapakolhatjuk a hátizsák vázába.

q44_insideseparators

Ha a SDS szeparátorok egyik oldalsó elemét levesszük (tépőzáras), akkor a fényképezőgépet, amire például egy alapzoomot csavartunk, a táska oldala felől is elérhetjük. Ehhez csak a hátizsák egyik pántját kell levenni vállunkról, majd a táskát hasunkra forgatva a cipzár mögött megtaláljuk a masinát bevetésre készen.

q44_sideaccess

Természetesen a Vanguard Quovio 44 is kapott esővédelmet, ami szinte a teljes hátizsákot befedi (kivéve a hátrész, amit amúgy is hátunkkal védünk). A Q44 vízlepergető, erős anyagból készül, így az esőköpenyt elsősorban tartósabb, vagy heves esőben kell elővenni. A táska fenéklapja teljesen vízhatlan, így nedves talajra letéve sem ázik be a felszerelésünk.

q44_withraincover

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...