Bemutató: Vanguard Quovio táskacsalád

Quovio 49T, Értékelés

„T” mint trolley, avagy kofferkuli – a Vanguard Quovio Q49T már nevével is jelzi, hogy egy kényelmesen hordozható, kerekekkel ellátott világutazóval lesz dolgunk. A Q49T méreteit úgy alakították ki, hogy az a legtöbb légitársaság kézipoggyászra vonatkozó előírásainak megfeleljen, tehát elférjen a repülőgépek plafonrekeszében is (fontos: a légitársaságok egymástól függetlenül határozzák meg a repülőgépre felvihető poggyászok méreteit, ezért utazás előtt mindenképp érdeklődjünk a méretek felől!).

q49t_main1

A Q49T – mivel magunk után húzhatjuk – egy teleszkópos, markolatban végződő vonórúddal is fel van szerelve, ami kényelmes és biztonságos kezelést enged. Arra az esetre, ha kézben szeretnénk vinni a táskát, annak oldalára és tetejére is elhelyezett a gyártó egy-egy pántot, amit egy kézzel lehet megmarkolni. Ezeknek a pántoknak a kialakítása kényelmes, így akár a telepakolt, nehéz táskát is kézsérülések nélkül cipelhetjük.

q49t_main2

A vonórúd végére helyezett markolat közepén egy gomb található. Ez a teleszkópos rudazat reteszelését oldja, így kihúzás vagy összetolás előtt meg kell nyomni, majd nyomva tartás mellett lehet elindítani a kihúzást/összetolást.

q49t_handle

Mint az előző két Quovio modellnél, úgy a 49T esetében is megoldott az állványunk elhelyezése a táskatest oldalára. Mint már láthattuk, itt is egy cipzár mögé lettek elrejtve azok a pántok, amik a táskához szorítják a tripodot.

q49t_tripod

A Q49T kívülről három zsebbel könnyíti a pakolást: a lenyíló fülrészben található két rekesz közül a felső tartalmához belülről is hozzáférhetünk. Mivel utazótáskáról van szó, ide érdemes az útlevelet, személyi igazolványt és egyéb okmányokat helyezni. Eggyel lentebb található egy oldalról nyíló fach, ahol az eső elleni védelem található. Azonban ide kisebb, lapos eszközöket is elrejthetünk, mint például egy táblagépet. Jelen esetben akár egy 10”-os is kényelmesen elfért:

q49t_outsidepockets

A harmadik, szintén cipzárral ellátott tároló rekeszben egy kisebb meglepetés várt: a nagy táskában egy kis táska bújt meg, amibe apróságokat (pl. okostelefon, pénztárca stb.) tárolhatunk. Ezt a kis táskát – a gyártó honlapja szerint – viszont külön kell megvásárolnia annak, akinek szüksége van rá.

q49t_notebook

Ha kinyitjuk a gurulótáskát, akkor a fedelének a belsejében legfelül azzal a zsebbel szembesülünk, ami kívülről is pakolható. Alatta egy olyan párnázott fachot látunk, ami egy legfeljebb 14”-os notebooknak kínál helyet. Hogy drága mobilgépünk ne csússzon ki ebből a fiókból, egy tépőzáras pánt tartja a helyén.

q49t_separators

A Quovio 49T belseje jó nagy, a Vanguard bőségesen ellátta szeparáló lapokkal, így összesen akár hét objektívnek (köztük lehet egy 300 mm F2.8-as is), két profi, nagyméretű váznak, két vakunak, egy 14”-os notebooknak, egy táblagépnek, és számos tartozéknak jut hely benne. Épp nem fotózni indulsz? Az se baj, csak vedd ki egyben a fotós belsőt, és máris van egy alap guruló bőröndöd!

q49t_empty

q49t_separatorsout

Természetesen a Q49T sem jöhetett ki úgy a gyárból, hogy ne látták volna el megfelelő esővédelemmel. Az esőköpeny tépőzárral körbeöleli a vonórudat, a kerekek pedig szabadon futhatnak, míg a letámasztó tönköknek külön kivágás jut, így letámasztáskor a köpeny nem koszolódik, nem kopik, nem lyukad ki.

q49t_raincover

A Vanguard Quovio 49T nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlható, a közlekedés vele egy élmény a repterek várótermeiben (is)!

q49t_hord

Értékelés

Amint azt a cikk bevezetőjében is írtam, a három Vanguard táska, a Quovio 41, a Quovio 44 és a Quovio 49T mind más-más igényeket elégítenek ki és más-más bevetési körülményeket feltételeznek. A táskák anyaga minden esetben nagyon jó minőségű, vastag, vízlepergető volt, mindhárom táskához kapunk esővédelmet, mindhárom táska kidolgozási minősége nagyon jó. Ha nagyon kötözködni akarnék, akkor egyedül a 49T viszonylag nagy tömegét sokallhatnám, mert így pikk-pakk elérhetjük a súlylimitet, amit a légitársaságok előírnak. De hát ez van, a minőségnek ára van! A Vanguard Quovio 41-nek jár az „Ajánlom”, a Quovio 44-nek jár a „Kedvenc”, és végül – de nem utolsósorban – a Quovio 49T-nek a „Jóféle” díjazás!

kedvenc

Vanguard Quovio 44

ajanlom

Vanguard Quovio 41

jofele

Vanguard Quovio 49T

A Vanguard hazai forgalmazója a Tripont Foto Video Kft., ahol a márka minden terméke megvásárolható, vagy megrendelhető. A Tripont webshopjában a Quovio 41 bruttó 57 901 forintért, a Quovio 44 bruttó 48 900 forintért, míg a Quovio 49T bruttó 71 900 forintért vásárolható meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...