Polaroid BrightSaber – fotósok fénykardja

A Polaroid bemutatta legújabb fejlesztését, a BrightSabert, ami gyakorlatilag egy LED-ekkel felszerelt, fénykard formájú, kézi fényforrás. „Felejtsd el a fényformálókat, a reflektorokat, az ernyőket, állványokat, és az izzasztó halogén fényeket. A jól megvilágított fotó elkészítése most pont olyan könnyűvé vált, mint amennyire könnyű és egyszerű kezelni a BrightSabert.” – állítja a Polaroid.

pls1

A BrightSaber összesen 298 darab LED-et tartalmaz, melyeket egy lágy fényszórású tejüveg mögé rejtettek a fejlesztők. A lágyított fény ugyanakkor kellően erős, így az alapesetben 5800 K-s LED-ek fényét egy külön felhelyezhető narancssárgás szűrővel 3200 K-ra lehet módosítani. A fényforrás kellően tartós is, hiszen 50 000+ órás élettartamot ad meg a Polaroid.

pls2

Persze, a BrightSaber nem csak fotós fényforrásként, hanem fényjelzőként is használható (lassú, gyors villogás, SOS jelzés stb.). A gyári csomagban egy kis távvezérlőt is találunk, amivel a fényerőt szabályozhatjuk, illetve amit infravörös kioldóként használhatunk Canon, Nikon, Pentax gépekkel. A BrightSaber tömege 0,62 kg, beépített akkumulátorral rendelkezik, de külső táppal is meghajtható. Van rajta állványmenet arra az esetre, ha épp nincs szabad kezünk, amivel megfogjuk. A Polaroid BrightSaber azonban nem olcsó mulatság: 150 dollárt kérnek érte az Amazon webáruházában.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...