Bemutató: Manfrotto Pro Light RedBee-210 BP – a hátultöltős fotós hátizsák

In medias res: a Manfrotto Pro Light RedBee-210 BP a gyártó első olyan fotós hátizsákja, aminek tartalmához hátulról lehet hozzáférni. Hogy micsoda? Igen, jól olvastad: hátulról. És ez miért jó? Mert például az enyveskezűek nem tudnak (olyan egyszerűen) hozzáférni drága fotós felszerelésünkhöz, ha épp úgy utaznánk vonaton, buszon stb., hogy a táska a hátunkon van (igen tudom, nem illik így tömegközlekedési járműre felszállni, de sokan mégis megteszik), vagy egyszerűen csak egy zsúfoltabb utcán bandukolnánk egy idegen városban, ahol elsődlegesen nem a biztonságra, hanem a térképre kell figyelünk. Igaz, a táskának van három olyan egyéb nyílása is, amin keresztül elérhető a tartalom egy része, de az egyedi nyitómechanizmus végett mégsem olyan egyszerű elcsenni, vagy véletlenül kiborítani a gépeket, objektíveket.

manredbee_main

Kívülről a Manfrotto Pro Light RedBee-210 BP egy gusztusos, letisztult külsővel megáldott, egyszerű hátizsáknak tűnik – és végül is az is, csupán fényképezőgépek és objektívek részére kialakítva. A táska külső részére (előoldalára) a mellékelt hevederekkel akár egy közepes méretű háromlábat is felerősíthetünk, ami kiránduláskor – mondjuk tájfotósoknak – azért igen jól jöhet. De már megint nagyon előre szaladtam. No, tehát a Pro Light RedBee-210 BP-be akár egy Canon EOS 1Dx Mark II, vagy egy Nikon D5 váz egy 400 mm-es szupertelével is elfér (sajnos „ép nincs kéznél” egy 400 mm F2.8, így nem tudtam belepróbálni, de hiszek a gyártónak), ugyanis a szeparátorok alaphelyzetben úgy vannak elrendezve a táskában, hogy az említett szettet felülről behelyezve pont körbeöleljék a párnácskák. Ráadásul két keresztpánttal megfelelően rögzíthető is a váz-objektív páros, így nem kell attól tartani, hogy a drága felszerelés elmozdul, és kárt tesz a többi objektívben (vagy fordítva).

manredbee_back

Ha viszont kisebb, rövidebb objektívvel felszerelt gépet teszünk a központi helyre, akkor alul még egy masina elfér keresztben, amihez már az oldalsó nyílások egyikén tudunk közvetlenül, a táska szétcipzározása nélkül hozzáférni. Keresztirányba egyébként egy 70-200 mm F2.8-as optikával szerelt váz fér el még biztonságosan a hátizsákban.

manredbee_inside

manredbee_sidepocket

Ha szétnyitjuk a Manfrotto Pro Light RedBee-210 BP-t, akkor sem kell attól félni, hogy esetleg kipotyognak a vázak/objektívek, ugyanis azokat még egy külön, kicipzározható háló is védi. Így akkor is nyugodtan kinyitható a fő rekesz, ha nem a fényképezőgéphez akarunk épp hozzáférni, hanem a lenyíló hátlap zsebeiben lapuló tárgyakhoz, ami lehet egy akár 15,6”-os notebook, egy több mint 10”-os táblagép, és további apróságok (tárca, GPS, extra méretű okostelefon, memóriakártyák, mobil HDD stb.).

manredbee_pockets2

manredbee_pockets1

A nagy befogadóképessége ellenére a Manfrotto Pro Light RedBee-210 BP kívülről nézve csupán egy közepes méretű fotós hátizsák, így még pont azt a kategóriát képviseli, ami különösebb nyüglődés nélkül, akár hosszabb távokon is kényelmesen hordozható – még telepakolva is. Variálható belseje miatt többféle konfiguráció tárolására alkalmas. Így vagy egy nagy váz és egy szuper telefotó objektív + 3 (2 fix és egy alapzoom) lencserendszer, vagy 2 nagy váz + 1 alapzoom + 1 db 70-200 mm F2.8 + 4 db kisebb fix optika fér el a bendőjében (az objektíveket természetesen más eszközökkel is helyettesíthetjük, mint például rendszervakuval, vagy videós lámpával).

manredbee_side

A hátizsák oldalain és tetején is találunk fogantyút, így akármilyen pozitúrában fel tudjuk kapni, ha épp rohanni kell valahova. A hátoldala kényelmesen párnázott, de még így sem túl vastag. A táska anyaga kívül erős nejlon, ami már önmagában is kellő védelmet nyújt gyenge/szitáló esőben, de – természetesen – a gyártó mellékel egy esőköpenyt is a táskához, ha mindenáron szakadó esőben kell hosszabb ideig menetelnünk. Elől derék- és mellmagasságban is van pánt, ami a viseletet teszi kényelmesebbé hosszabb túrákon.

manredbee_harness

A Manfrotto Pro Light RedBee-210 BP-nek mindenképp jár a „Kedvenc”, azaz arany érem, mert nem csak kényelmes, jól pakolható, hanem ára sincs elszállva: a Manfrotto Magyarország partnereinél körülbelül 46 000 Ft-os áron lehet megvásárolni. Persze, az sem mellékes, hogy az alapesetben 2 éves garancia egy egyszerű online regisztrációval pillanatok alatt 5 évesre terjeszthető ki!

kedvenc

Manfrotto Pro Light RedBee-210 BP

manf_tabla

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...