Újabb strapabíró fényképezőgép érkezett az Olympus-tól: íme, a Tough TG-870

A strapabíró Olympus fotómasinák köre újabb taggal bővült a Tough TG-870-nel. 15 méteres mélységig vízálló, 2,1 méteres magasságból is leejthetjük, nem lesz baja, -10°C-ig lefagyaszthatjuk, de akár 100 kilogrammos tömeget is „rajta felejthetünk” – nem romlik el. Ekvivalens 21-105 mm-es optikája egy 16 MP-es képérzékelőre rajzol, aminek jeleit a TruePic VII képfeldolgozó processzor alakítja klassz fényképekké. Beépített WiFi moduljának hála akár okostelefonról/táblagépről is távvezérelhető, felnyitható kijelzőjének pedig a szelfiőrültek fognak örvendeni.

ID: 22570

Apropó kijelző: a dönthető, 3”-os egérmozi fényereje akár 2,6x nagyobb is lehet, mint az átlagé, így erős napsütésben is látni a témát, illetve az elkészült képeket, mozgóképeket. Az áprilisban Magyarországra is megérkező készülék bruttó 99 990 forintért lesz megvásárolható például az Olympus Mintaboltban, szokás szerint 3 év garanciával. Íme, a sajtóközlemény a részletekkel:

ID: 22568

Ahol a telefon már fél továbbmenni…

Manapság már a középkategóriát képviselő telefonokkal is elfogadható képeket készíthetünk ideális körülmények között. De mi a helyzet azokkal a pillanatokkal, amikkel a drága kis telefon nem tud mit kezdeni? Amikor remek a hangulat a medencében, vagy keményen kapaszkodunk a bum-ba? Miután felmásztunk egy hatalmas hegyre és megörökítenénk a fantasztikus panorámát? Vagy amikor észreveszünk egy csapat csodaszép színes halat a zátony körül merülve? Vagy amikor már minden tele van homokkal és csak bedobjuk a cuccokat a csomagtartóba? A telefonunk vajon helyt tud állni?

ID: 22551

Ekkor jött el az új Olympus TOUGH TG-870 ideje. Hiszen elég kemény, hogy bárhová elkísérjen – vízálló 15m mélységig, ütésálló 2,1m magasból történő leejtés esetén is, törésálló 100kg terhelésig, porálló és fagyálló -10°C hőmérsékletig – így egy tökéletes, gondtalan használatot biztosító, elektronikus naplót kapunk kalandjaink rögzítéséhez. A TG-870 tulajdonosai az Olympus OI.Share és OI.Track előnyeit is élvezik: WiFi-n keresztül vezérelhetjük okostelefonunkkal, valamint geo-tag információkkal ellátott felvételeinket oszthatjuk meg barátainkkal gyakorlatilag bárhol – számítógép nélkül.

ID: 22610

Sőt: a legnagyobb látószögű (21-105mm) zoom objektívet is megkapjuk, ami a masszív, vízálló kompakt kategóriában elérhető. Ráadásul most még könnyebben a felvételekre varázsolhatjuk magunkat a selfie-barát kialakításnak – például az elforgatható, 3” méretű, 920,000 képpontos kijelzőnek, az előlapon elhelyezett, exponáló gombot kiváltó „Face” gombnak, valamint a Selfie üzemmódnak köszönhetően, mely kompenzálja a nagylátószöggel készült képek szélein tapasztalható torzulást. A sportkedvelő fotósok rajongani fognak a Sport Burst és a Sport Cam módokért, amelyek segítségével az akció minden pillanata rögzíthető – a fényképezőgép Művészi szűrőinek megnövelt választéka pedig a „kreatív én” számára lesz különösen vonzó.

ID: 22566

Ne maradj le egyetlen pillanatról sem
Hát nem bosszantó, ha verőfényes napsütésben próbálunk felvételeket készíteni, de az LCD kijelző alig látható? A TG-870 felkészült erre, ugyanis LCD kijelzője akár 2,6x nagyobb fényerővel is bírhat, mint általában. A gép egyedülálló 21-105mm* gyújtótávolságú, 5x optikai zoommal felszerelt objektívje, valamint a 16 megapixel felbontású, hátsó megvilágítású CMOS érzékelője, nagyteljesítményű TruePic VII processzora és az iHS technológia együttesen biztosít lenyűgöző minőséget a szélekig – még gyorsan mozgó témák és gyenge fények esetén is. Az új AF zár által a fókuszhasználat teljes szabadsága biztosított, víz alatti üzemmódok esetén is (Snapshot, Wide 1 és Macro módoknál).

Ne maradj le egyetlen akcióról sem
A TG-870 nem csak az állóképek rögzítésében nagy – remekel a szélesvásznú klippek felvételében is. A Sport Cam mód automatikusan állítja be a 16:9 képarányt és ajánl három videó formátumot – köztük a time-lapse videofelvételt. Ha az akció közepén mi magunk vagyunk, a fényképezőgépet biztonságosan egy opcionális sport-hámba rögzíthetjük – az elöl elhelyezett Face gomb segítségével pedig indíthatjuk a videofelvételt. Ha a kaland kicsit lassul, a legfeljebb 4 másodperces képrögzítési intervallumra beállítható Time-Lapse videofelvétel segítségével is megörökíthetjük a remek pillanatokat és hangulatokat – akár éjszaka is. Az új Live Composite mód használatával az elsuhanó autók fényeit rögzíthetjük igen különleges hangulatú képeken – a Live View segítségével ezt már a kijelzőn láthatjuk.

Szeresd a selfie-ket – akkor is, ha egy barátod készíti
Mindig is szerettél volna egy képet magadról búvárkodás közben? A 3” méretű, 180°-ban elforgatható LCD kijelző segítségével társad könnyedén készíthet felvételt a víz alatt, vagy a víz felett. A könnyed felvételkészítésben nagy segítség az elöl elhelyezett alternatív exponáló gomb.

A TOUGH TG-870 áprilisban érkezik Európába – ez pedig tökéletes időzítés az outdoor sportok és szabadidős tevékenységek szezonját tekintve. A fényképezőgép fehér, fekete és zöld színben érhető el majd, 99.990.- HUF javasolt fogyasztói áron – valamint a MyOlympus online rendszerébe történő regisztráció esetén hat hónappal meghosszabbított jótállási idővel.

ID: 22532

Az Olympus Tough TG-870-hez számos kiegészítő is kapható:

  • Sport tok (CSCH-123) – A fényképezőgép biztonságos elhelyezéséhez. A kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevederrel mindig fixnek tudható. Tartozéka egy karabiner és gyorskioldó mechanizmus a sokoldalú használhatóság érdekében.
  • Búvártok (PT-057) – Szigorú tesztelési folyamat alapján 45 méter mélységig vízálló. A Face gomb nagylátószög, vagy makró funkcióval is felruházható és akár kesztyűvel – a búvártokon keresztül is – üzemeltethető.
  • Szilikon váztok (CSCH-124) – A tökéletesen testreszabott váztok által a fényképezőgép fogása sokkal biztosabb lehet, ráadásul – a legkeményebb körülmények között – fokozottabb védelmet nyújt. Az LCD kijelző, a Face gomb és a két állványcsatlakozó ugyanúgy elérhető a tok felhelyezése után is.
  • Puha védőtok (CSCH-121) – Stílusos, időjárásálló tok karabinerrel, kifejezetten gyors vízelvezetésre és fokozott szellőzésre tervezve – így a fényképezőgép gyorsabban megszáradhat. Elérhető fekete, kék, illetve piros színben.
  • Úszó csuklószíj (CHS-09) – E remek formatervezésű, piros színű csuklószíj által a vízbe esett fényképezőgép könnyen megtalálható.
  • TOUGH Adventure tok – Neoprén tok öv bújtatóval, levehető karpánttal, fém kampóval és biztonsági zsinórral.
  • TOUGH Adventure Pack – Tartalma: TOUGH Adventure tok, CHS-09 úszó csuklószíj, bónusz fém nyakpánt, valamint egy ital-hűtőtáska
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...