Május végén újraindul a Kumamoto Technology Center gyártósora

Úgy tűnik, hogy a földrengések Japánban ezúttal nem okoztak olyan súlyos károkat, mint anno, 2011 márciusában, amikor gyakorlatilag hónapokra lebénult a teljes japán elektronikai ipar. Talán most az a legfontosabb, hogy a Sony szenzorgyártása újraindulhasson, hiszen több gyártó termékének sorsa függ a Kumamotói központ termelékenységétől. A Sony egy frissen kiadott sajtótájékoztatóban közölte a híreket:

Sony-Image-Sensor-Fabs1

  • A Kumamoto Technology Center épületének felsőbb szintjei sérültek, ezek megerősítése, helyreállítása hamarosan elkezdődik,
  • A tisztaszobák, melyek a szilíciumostyák előállításában kulcsszerepet játszanak, valamint a gyártáshoz szükséges berendezések – mindkettő az épület alagsorában található – csupán csekély mértékben sérültek, így a gyártás újraindításának előkészülete már zajlik, a gyártósorok újraindítása május végére várható […],
  • A már meglévő késztermékek raktárkészlete (pl. szenzorok, szenzoregységek stb.) csak csekély mértékben sérült, a megrendelések teljesítésének felvétele már elkezdődött[…].

Úgy tűnik tehát, hogy május végére ismét kerékvágásba kerülhet a gyártás, azonban a károk teljes körű felmérése továbbra is folyamatban van. (Forrás: sonyalpharumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...