Linkajánló: Ruff Gábor hihetetlen fotói a vadvilágról

Gábor szeretete a természet és az állatok iránt kiskorából ered; mivel egy kis faluban nevelkedett (Nagyveleg), ezért úgymond „kéznél volt” a természet – a kalandozás lehetősége a ház ajtajából indult, így számtalan órát tölthetett a természet csodáinak felfedezésével, az állatok tikos életének megfigyelésével. Ahogyan cseperedett, egyre nőtt aziránti vágya, hogy dokumentálja megfigyeléseit, így elkezdett a természetfotózással ismerkedni. Ahogyan sejthető volt, az ismerkedésből hamarosan szenvedély lett: a vadvilág fotózása élete részévé vált.

rufihimself

A természet iránti érdeklődésének köszönhető pályaválasztása is: Gábor biológiát hallgatott, és a Debreceni Egyetemen ökológiára szakosodott. Mesterdiplomájának (MSc) megszerzése óta számos fajra „vadászik” fotós felszerelésével: Magyarországon, Észak-Amerikában és Hawaii-in egyaránt készít lenyűgöző fényképeket. Gábort az állatok élettere sem hagyja hidegen, ezért igyekszik minél alaposabban feltérképezni és dokumentálni a természetben zajló változásokat. Fényképeivel tájékoztatni és tanítani szeretné az emberiséget, hogy mennyire fontos a vadvilág megőrzése.

rufi1 rufi2 rufi3 rufi4 rufi5

Ruff Gábor jelenleg feleségével, Gabival Honoluluban él. Gyönyörű fotóit honlapján, itt találjátok! (Képek forrása: gaborruff.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...