Az Edelkrone Wing mozgó karja kell neked! (Javítva)

Az évek során a MILC (tükör nélküli rendszerkompakt) fényképezőgépek, a dSLR vázak mozgóképfelvételi képességei folyamatosan javultak, javulnak, így hát nem csoda, hogy egyre több produkciós iroda használja kiegészítő kameraként, vagy akár helyettesíti teljesen a méregdrága, és óriási videokameráit ezekkel a kis masinákkal. A kisebb méret és a kisebb súly új kiegészítők garmadáját igényli, ezért az ipar ontja magából az új stabilizátorokat, kránokat, speciális karokat, és még sorolhatnám.

wing1

Az egyik ilyen gyártó az amerikai Edelkrone, ahol az új igényeknek megfelelve számos, igen igényes kivitelezésű termék készül. A sliderek, kránok, stabilizátorok és különféle adapterek mellett most a Wing névre hallgató eszközről hullott le a lepel, amivel a dolly és akár egy sínrendszer is helyettesíthető. A gyártó „selymesen sima” kameramozgatást ígér, így a léc magasra került.

Összecsukva csupán 14 cm a Wing mérete, ám használat közben ennek a hossznak akár a négyszeresét is bejárhatjuk vele, hiszen két szegmense tetszőleges irányba kinyitható. A Wing teherbírása legfeljebb 1,5 kg (saját tömege 0,54 kg), így elsősorban a tükör nélküli rendszerkompaktokhoz, vagy a kisebb objektívekkel felszerelt tükrös vázakhoz ajánlható a termék. A Wing nyilván nem arra való, hogy színészeket kövessünk vele séta vagy futás közben, de egy amúgy statikus termékfotóból profinak tűnő videó snittet gyárthatunk.

A Wing teljesen kézi működtetésű, azaz nem kell állandóan azon agyalni, hogy vajon feltöltöttük-e az akkut, van-e nálunk elem, vagy épp munka közben kell majd az áramforrás pótlásáról gondoskodnunk. A Wing használatához szükségünk lesz még egy állványra és egy állványfejre, így a 250 dolláros ára magasnak tűnhet. De ne feledjük: a minőséget mindenhol meg kell fizetni, és egy olyan eszköz, amivel a hagyományos, nagy kamerákkal ehhez hasonló hatást érhetnénk el, több ezer dollárba kerül. (Forrás: gizmodo.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...