Újdonságok a Fujitól: az X-A3 váz és az XF 23 mm F2 R WR objektív megérkeztek

A Fuji sem akarta üres kézzel hagyni rajongóit, ezért bejelentették ma reggel az X-A3 tükör nélküli fényképezőgépet, amit a gyártó elsősorban a kezdőknek ajánl, és az XF 23 mm F2 R WR időjárásálló nagylátószögű objektívet.

xa3a

A Fuji X-A3 egy 24 MP-es, hagyományos (Bayer-féle színszűrős) CMOS lapka köré épül, aminek érzékenysége ISO 200-6400 között állítható (ISO 100-25600-ig kiterjeszthető). A kontrasztérzékelő AF rendszer 49 autofókusz mezőt tartalmaz egymezős AF módban, míg a kiterjesztett (széles)/követő módban 77 pontot foghatunk munkára. A fázisérzékeléses AF ebből a vázból kimarad, cserébe viszont a fénymérés az AF mezőkhöz köthető.

xa3b

A hátoldalon egy 3”-os, akár 180°-ban felhajtható kijelzőt találhatunk, ami egyértelműen az önarcképek szerelmeseinek kedvez. Az érintésérzékeny kijelző segítségével működtethető az új, „touch zoom” (érintéses zoomolás) funkció. Természetesen az X-A3-ból sem maradtak ki a Fuji híres filmszimulációi, így megtalálható köztük a Pro Neg.Hi, a Pro Neg.Std, és a Classic Chrome, ám a drágább modellekben jelenlévő ACROS-t ne is keressük. A videofelvétel sem csúcskategóriás: legfeljebb Full HD felbontású, 50/60 vagy 24 kép/mp frekvenciájúak lehetnek mozgóképeink. Van beépített WiFi modul, ezért a fájlmásolásról és a távvezérlésről nem kell lemondania senkinek. A Fuji X-A3 ezüst, barna vagy rózsaszín színekben lesz megvásárolható, ára az XC 16-50 mm F3.5-5.6 OIS II objektívvel szettben 600 dollár lesz. A készülék októberben kerül a boltokba.

Izgalmas újdonság a Fujitól az XF 23 mm F2 R WR nagylátószögű objektív, ami ezüstben és feketében lesz kapható szeptembertől. A 450 dolláros lencserendszer időjárásálló (WR), és ekvivalens 35 mm-es gyújtótávolságot kínál az APS-C méretű szenzoros FujiFilm vázakon. A fém tubusban 10 lencsetagot találunk 6 csoportba rendezve (2 db aszférikus), a rekesz írisze 9 lamellából áll. Természetesen van rekeszállító gyűrű, de távolságmérő skálát nem kapunk. Az AF gyors és halk mozgatásáról egy léptetőmotor gondoskodik, ami videofelvételnél is kellemes sebességet garantál.

xf23

Az XF 23 mm F2 R WR legszűkebb rekesznyílása F16, legkisebb tárgytávolsága 22 cm, legnagyobb nagyítása 0,13x, az élességállítás belsőleg történik. Tömege 180 gramm, mérete 60 x 52 mm, a szűrőmenet átmérője pedig 43 mm.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...