Új termékeivel a prémium kategória szerelmeseit szólítja meg a Samyang

A Samyangot idehaza sem kell már senkinek bemutatni, hiszen eddig is közkedvelt márkanév volt a fotósok köreiben: nagyon jó ár/érték arányú alternatívát nyújtott a nagy gyártók saját termékeivel szemben. Aki képes együtt élni a kézi élességállítással, a manuális rekeszvezérléssel, az kedvező áron vásárolhat nagyon jó képminőségű lencserendszereket a koreaiaktól. A Samyang márkanév mindenki fülében jól cseng, s hogy ez a csengés még hangosabban szóljon, a gyártó egy újabb kategóriával, a Premium MF-fel robbant be a köztudatba. A Premium MF termékcsaláddal a márka nem titkoltan a prémium kategóriából szeretne kihasítani magának egy (jó nagy) szeletet; egyelőre két objektívvel, a 14 mm F2.4-gyel és a 85 mm F1.2-vel próbálnak lábat vetni. A rekeszvezérlés elektronikus, de az élességállítást továbbra is kézzel kell végezni mindkét modell esetén.

samyang1

A Samyang szóvivője szerint a Premium MF lencserendszerek kimagaslóan jó minőségű felépítéssel és képminőséggel rendelkeznek. Mindkét újdonság képes lépést tartani a legnagyobb felbontású szenzorokkal, így a 8K videó és az 50 MP-es állóképek részletgazdag rögzítése sem okoz gondot. Újfajta lencsebevonatok, speciális lencsetagok, 9-lamellás íriszek gondoskodnak az első osztályú képminőségről.

samyang2

A 14 mm F2.4 összesen 18 lencsetagot tartalmaz 14 csoportba rendezve; érthető módon ennél a terméknél nem lehet szűrőmenettel találkozni. A 85 mm F1.2 hét csoportba rendezve tartalmaz tíz lencsetagot, a szűrőmenetének pedig 86 mm az átmérője. Előbbi lencserendszer 790 gramm körüli tömeggel bír, míg utóbbi 1050 grammot nyom (foglalatfüggő a tömeg). A Samyang a Premium MF első két tagját egyelőre csak Canon EF, Nikon F és Sony E bajonettel árulja. Arról még nem érkezett információ, hogy a két újdonság mikor és mennyiért kerül a boltokba, de „még idén számolhatunk velük”, mondja a szóvivő.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...