Kedvező árú hátfallal állt elő a Phase One – ilyen lett az IQ1 100 MP

A digitális középformátum a csillagászati árai miatt az átlagember (átlagfotós) számára szinte elérhetetlen álomként van jelen a fényképészet világában. Ha valaki komolyabban érdeklődik a KF iránt, annak, bizony, akár több tíz millió forintos kiadással is számolnia kell. Ez pedig a tőlünk (jóval) nyugatabbra élő profi- és hobbifotósoknak is komoly kiadást jelent, érthető tehát, hogy sokaknak a középformátum örök álom marad, legfeljebb egy-egy hétre kölcsön veszik, kibérlik az áhított rendszert.

phaseone1

A Phase One felismerte a problémát, és most egy olyan extrák nélküli, 100 MP-es digitális hátfallal álltak elő, ami talán már ad némi reményt a KF után ácsingózók számára. Az IQ1 100 MP Phase One XF és Hasselblad H foglalattal egyaránt kapható lesz. A hátfalban egy 53,7 x 40,4 mm-es, 15 FÉ dinamikatartománnyal rendelkező szenzor található; az IQ1 képminőségre – az elmondások szerint legalábbis – ugyanazt tudja, mint a jóval drágább IQ3 hátfalak, ám itt le kell mondanunk a HDMI aljzatról, a WiFi modulról, nincs közös áramgazdálkodás a vázzal, nincs elektronikus zár, és nem lehet élőképes módban fotózni.

A képekre vonatkozó információk mennyisége is kurtított az IQ1-ben, így nincs például figyelmeztetés, ha egy-egy képrészlet kiég, de a menüből is sok apróságról le kell mondanunk. Nem kapunk továbbá 6990 dolláros értékhatárig ingyen objektívet sem, ha az IQ1 hátfalat vásároljuk (Phase One XF váz és IQ3 együttes vásárlása esetén jár a kedvezmény). „Mennyi hát az annyi?” – teszik fel most jogosan sokan a kérdést. Nos, aki a Pentax 645Z-vel, vagy a Hasselblad XQD-vel hasonló árra számított, az üljön le, vegyen egy mély levegőt, és szorítsa meg szerettei kezét: a Phase One IQ1 100 MP hátfal 32 990 dollárba (majdnem 9 millió forintba) kerül még így is.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...