Értéknövelő frissítést kapott a Phase One XF IQ3 100 MP rendszere

A középformátumú fényképezőgép rendszerek gyártója, a dán Phase One egy új firmware-t adott ki az XF IQ3 100 MP digitális hátfalához, aminek köszönhetően elektronikus zár funkciót, és a Profoto vakufejek menübe integrált, vezeték nélküli vezérlését (Air Remote TTL) is elérhetjük ezek után. Megjelenése óta ez immár a harmadik „értéknövelő” frissítése a Phase One XF IQ3 hátfalnak; az elektronikus zár előnye, hogy a legkisebb bemozdulásokat is kivonhatjuk a számításból, ha fényképezni indulunk a rendszerrel: semmiféle mozgó alkatrész nem vesz részt az exponálásban. Az elektronikus zárral 1/4000 mp és 1 óra közti záridőket választhatunk.

xf3a

Az XF hátfalba épített vezeték nélküli Profoto Air kioldó már korábban is képes volt arra, hogy elműködtesse a villanókat, ám mostantól teljes körű TTL vezérlés is megoldható; akár hat csoportot vezérelhetünk vakukból. „A frissítés jelentős fejlesztést hozott a stúdióban való fotózás és a vakuhasználat világába. Olyan beépített applikációkkal bővült, mint a Profoto Air kioldó teljes kezelőfelülete, valamint a Profoto TTL mérés lehetősége. Továbbá a páratlan képalkotás érdekében a Flash Analysis eszköz felelős az expozíció utáni kiértékelésekért.” – áll a hazai forgalmazó, a Tripont Foto Video Kft. közleményében.

xf3b

Nem elhanyagolható az sem, hogy a frissítés kiadásának időpontjával együtt a gyártó a termékre vonatkozó 5 éves garanciát is módosította a felhasználók javára. Ezek szerint már nincs zárkioldás-számra vonatkozó korlátozás! Újdonságként érkezett a fenti képen látható „V-Grip”, ami portrémarkolatként használható. Ez az opcionális kiegészítő novembertől lesz megvásárolható 1490 dolláros áron.

Bővebb információk a Tripont oldalán találhatóak, míg a vezérlőszoftvert a Phase One oldaláról lehet letölteni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...