Megérkezett a világ legkedvezőbb árú középformátumú fényképezőgépe, a FujiFilm GFX50S II!

A FujiFilm bejelentette a világ legkedvezőbb árú középformátumú fényképezőgépét, a GFX50S II-t, amely egy pontosan 51 MP felbontású, 44 x 33 mm-es képérzékelőre épül. A váz designja nagyon hasonlít a GFX100S külalakjára, de a funkciók kapcsán is akad hasonlóság bőven, sőt, mondhatni a két készülék egymás ikertestvére, csak a GFX50S II kisebb felbontást és 4K nélküli videót kínál.

Kép forrása: FujiFilm

Kis méret, csekély tömeg és vázba épített képstabilizáció (akár 6,5 FÉ előnyre képes rendszer) az újdonság legfőbb jellemzői, de a GFX50S II az IBIS-nek hála akár 205 MP-es kompozit képek készítésére is alkalmas. Kényelmes markolattal, tetőlemezen elhelyezett OLED másodkijelzővel is ellátták a vázat, aminek hátoldalán egy két tengely mentén kinyitható LCD, valamint a fixen beépített, 3,69 millió képpont felbontású, 0,77-szeres nagyítású elektronikus kereső található.

Kép forrása: FujiFilm

Képeinket és mozgóképeinket két SD kártya fogadhatja (UHS-II kompatibilis foglalatok), amelyek funkcióját a menüben lehet személyre szabni (1:1 másolat, folyamatos felvétel stb.). A GFX50S II kontrasztérzékeléses autofókuszrendszerrel állatja élesre képeinket, azaz várhatóan valamivel lassabban végzi majd a dolgát, mint a GFX100S fázisérzékelős alegysége. A sorozatfelvétel csúcssebessége 3 kép/mp, a CIPA mérései szerint pedig egy akkutöltettel kb. 440 képet készíthetünk. Az októbertől megvásárolható fényképezőgép 4000 dollárba kerül majd (szettben a GF 35-70 mm F4.5-5.6 WR objektívvel is csak 4500 USD lesz az ára). Bővebb infó a FujiFilm oldalán található róla.

Kép forrása: FujiFilm

Kép forrása: FujiFilm

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...