Három új objektívet mutatott be a Voigtländer

A Voigtländer három új, érdekes objektívet jelentett be, ám egyelőre még nincs meg a boltokba kerülés dátuma. Konkrétan a VM 50 mm F3.5 Heliar, a 65 mm F2 Macro Apo-Lanthar, és az SL ll – S 58 mm F1.4 Nokton lencserendszerekről van szó. Ezek közül talán a VM 50 mm F3.5 Heliar a legérdekesebb (külalakra való tekintettel mindenképp): az M-bajonettre tervezett optika szinte teljesen szimmetrikus felépítésű, összesen öt lencsetagot tartalmaz (három csoportba rendezve), és kúpos alakjával erősen hasonlít az 50 mm-es Tessar objektívekre. A tíz íriszlamellával rendelkező blende szép háttérelmosást ígér; a fokozatmentesen működő rekeszgyűrű tetszőleges blendenyílást tesz lehetővé egészen F22-es értékig.

v1

Valószínűleg népszerűbb lesz a 65 mm-es makró, a 65 mm F2 Macro Apo-Lanthar, ami a Sony E foglalatával készül. A legkisebb tárgytáv 31 cm lehet ezzel az objektívvel, ami ráadásul elektronikus csatlakozásának köszönhetően az EXIF táblába is a megfelelő adatokat küldi. Ez a termék már valamivel összetettebb: összesen tíz lencsetag került nyolc csoportba rendezve a tubus belsejébe. Itt is a tíz lamellából álló írisszel találkozhatunk, ami eglszen F22-ig szűkíthető.

v3

A Nikon AI-S kompatibilis vázak tulajdonosai örülhetnek, hiszen még manapság is gondolnak rájuk: az SL ll – S 58 mm F1.4 Nokton a korábbi verzió frissítése, ám optikailag nem változtattak rajta. A változások a tubus külsejét érintik, a forrás leírása szerint „retrósabb” hatású lesz a termék. Mint a fenti két másik objektív esetében, úgy ennél a darabnál sem tudni sem az árat, sem a megjelenés pontos dátumát. A Voigtländer honlapján további információ található róluk.

v2

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...