Új makró-vaku érkezett az Olympus-tól: STF-8 névre hallgat az új csoda

Kompakt, könnyű, de masszív az Olympus új makró-vakuja, az STF-8, amit decemberben már meg is vásárolhatunk: ára 3 év garanciával bruttó 169 990,- Ft lesz. Az ikervaku por-, csepp- és fagyálló felépítésű, a két fej együttes villanásának 8,5 a kulcsszáma, míg egyetlen fej egyedül elvillantva legfeljebb 6-os kulcsszámra képes. Az STF-8 egyelőre három Olympus objektívvel kompatibilis: az M.Zuiko Digital ED 30 mm F3.5 Macro, az M.Zuiko Digital ED 60 mm F2.8 Macro, és az M.Zuiko Digital ED 12-40 mm F2.8 PRO objektívekkel használhatjuk kiegészítő adaptergyűrűk nélkül.

stf8vaku

Sajtóközlemény

Új makróvaku a professzionális rendszerek kiegészítésére

Kompakt, könnyű és masszív STF-8 makróvaku

Az Olympus OM-D küldetése: pontosan azt megadni a profi fotósoknak és a fotózás iránt rajongóknak, amit szeretnének. Míg az új OM-D E-M1 Mark II még magasabb mércét állít a sebesség és a mobilitás terén, addig a teljes rendszer a fotózás egyszerűbbé tételére hivatott – minden tudásszinten. A kiegészítők köre most tovább bővül az STF-8 névre hallgató makró vakuval, mely 2016 decemberétől, 169.990.- HUF áron kapható a boltokban.

Az új, kompakt és könnyű vaku a fényképezőgépekben és objektívekben megismert tömítésrendszer alkalmazásával a világon elsőként por-, csepp- és fagyálló makró-ikervakuként jelenik meg. Az időjárásálló OM-D gépekkel és a hozzá való objektívekkel kiegészülő rendszer rendkívül sokoldalú használhatóságot kínál bármilyen környezetben – például lehetővé teszi a gondtalan fotózást esőben, vagy a harmattól áztatott hajnalok megörökítésekor.

Az STF-8 ikervaku kifejezetten makrófelvételek készítésére tervezett – mindkét vaku használatakor 8,5 a kulcsszám, egy fejjel pedig 6-os kulcsszám jellemzi. Az erősség aránya a jobb és bal (A/B) vakufej között 1:8 – 8:1 arányban állítható a vezérlőpanel két tárcsájával. A szuperpontos TTL auto-vakuszinkron mellett a teljesítmény manuálisan finomhangolható 1/1 – 1/128 között. A vaku teljes vezérelhetősége megkönnyíti a túlexponálás kiküszöbölését. Az árnyékok hatása a téma mélységére szintén pontosan állítható, mely ugyancsak nagyban hozzájárul a kreatív önkifejezés tökéletes megvalósítására. A precíz kimenet vezérlés segít a kívánt fényerőhöz szükséges töltési idő optimalizálásában – így lerövidítésében – is.

A vaku konstrukciója lehetővé teszi a speciális objektívvel elérhető távolságnak megfelelő használatot – a vakufejek egyszerűen nem nyúlnak a szükségesnél közelebb. A fejek legfeljebb 60°-kal felfelé, illetve 40°-kal lefelé is dönthetők, valamint a gyűrűadapter mentén elcsúsztathatók – sőt, a fejeket le is vehetjük az adapterről, így rendkívül sokféle megvilágítási szöget és távolságot alkalmazhatunk.

A vezérlőegység elől távirányítással történő vakuvezérlés lehetséges az Olympus vezeték nélküli vakurendszereivel, infravörös vezérlés esetén (csak vezérlőként). Így, a külön kapható FL-900R és más, nagyobb vakuk a háttér derítésére használhatók, ezáltal még különfélébb fényhatás érhető el.

Az Olympus Focus Bracketing, Focus Stacking és High Res Shot funkciói az OM-D E-M1 Mark II, E-M1 és E-M5 Mark II géppel (csak manuális vakuvezérléssel) alkalmazhatók, ezzel is növelve a kreatív kifejezés lehetőségeit. A vaku használatával készülő sorozatfelvételek sebessége a töltési idő és a vakuvezérlés beállításai alapján kerül korlátozásra.

  • 8,5 kulcsszám mindkét fej használata esetén (6 kulcsszám egy fejjel)
  • Rendkívül kompakt kivitel
  • A vakufejek elmozgathatók, illetve levehetők a különféle megvilágítási szögek és távolságok használata érdekében
    Háromféle M.ZUIKO objektívvel kompatibilis: az M.ZUIKO DIGITAL ED 30 mm 1:3.5 Macro, M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm 1:2.8 Macro, és M.ZUIKO DIGITAL ED 12-4 0mm 1:2.8 PRO objektívekkel
  • Kiegészítő adaptergyűrű használata esetén többféle objektívvel is alkalmazható
  • Kis távolságok esetén is ideális, mivel a vakufejek nem ütköznek a témába
  • Az Olympus vezeték nélküli vakurendszereivel kompatibilis
  • Támogatja a többvakus, Focus Stacking és High Res Shot felvételeket is
  • Csepp-, por- és fagyálló
  • Visszahúzható diffúzor (tartozék)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...