Nem gyárt a Sony megfelelő objektívet? Nyomtass magadnak kedvedre valót!

A Sony csak úgy ontja magából az újabbnál újabb fényképezőgépeket, de a mai napig elég foghiányos az objektív-kínálata. Persze, lehet venni idegen gyártóktól is E-bajonettes lencserendszereket, de ezek rendszerint nem épp kedvező árukról híresek. Nos, ha van kéznél egy 3D nyomtató, van némi szabadidőt, és akad valahol a padláson egy régi monokli, akkor fillérekből készíthetsz te is objektíveket!

Mathieu Stern például kedvet kapott egy 135 mm F1.8 optikához, amit Sony A7 vázával használhatna, így elkezdett kísérletezni, és addig abba sem hagyta a tervezgetést, míg meg nem építette az objektív prototípusát – kartonpapírból. Ezután összeállt a Fabulous nevű céggel, akik megtervezték és műanyagból ki is nyomtatták neki a tubust. A „Weird Lens Challenge” névre keresztelt projekt keretein belül ez Stern legújabb alkotása (mármint a 3D nyomtatott 135 mm F1.8). A fotós általában régi, réstermék objektíveket vásárol fel, melyeket aztán többféle célra alakít át.

A 135 mm F1.8-ban például csak egyetlen egy lencsetag van (a monokliból), és a tubust egy az egyben fel lehet csavarni a Sony A7 foglalatára. A képminősége egyszerűsége ellenére pedig nem is rossz: (Forrás: digitalrev.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...