Profi fotósoknak indít professzionális szolgáltatási rendszert a FujiFilm

A GFX 50S-sel a FujiFilm ismét belépett a középformátumú rendszerek világába. Világszerte rengeteg tehetős hobbifotós él, akik megengedhetik maguknak a Fuji új rendszerét, de azért – valljuk be – a középformátum elsősorban a profi fotósok világa. A FujiFilm ezért úgy gondolta, mindenképp érdemes lenne a GFX formátum használóit a gyártói oldalról is megtámogatni, ezért az illetékesek bemutatták terveiket, melyek a „European Professional Service Scheme”, avagy „Európai Professzionális Szerviz-Szolgáltató Rendszer” felállításáról szólnak.

Ennek a támogatói rendszernek keretein belül először Angliában és Németországban, majd később Európa „vezető piacain”, valamint Törökországban és Oroszországban válna elérhetővé a Fuji szolgáltatása, ami elsősorban az esetlegesen meghibásodott termékek prioritásos szervizeléséről szólna. A gyártó minden EPSS tagnak garantálná, hogy az X-sorozat gépeit, objektívjeit 15, míg a GFX-et és a hozzá tartozó optikákat 10 napon belül javítaná.

Arra az esetre, amikor a szerviz nem tudná tartani a megígért határidőt, a szerződéses fotósnak ingyenes cserekészüléket biztosítanának. De ez még nem minden! A Fuji továbbá lehetőséget adna arra, hogy a fotós évente egyszer ingyenesen átvizsgáltathassa legfeljebb két termékét (fényképezőgép esetében ebbe az átvizsgálásba egy szenzortisztítás is bele tartozna), illetve 15%-os kedvezményt élvezzen az esetleges fizetős javítások árából. A fotós továbbá telefonos terméktámogatásban is részesülhetne.

Ennek a professzionális támogatásnak évente körülbelül 95 000 Ft lenne a díja, de a gyártó a kiemelt ügyfeleinek az első két évre ingyenesen biztosítaná a szolgáltatásait. Ahhoz, hogy valaki részt vehessen, professzionális fotósnak kellene lennie, rendelkeznie kellene egy GFX rendszerrel, vagy legalább birtokolnia kellene két profi X vázat és három XF objektívet. A gyártó e szolgáltatás csomagját a GFX 50S boltokba kerülésével egyidőben, azaz márciustól szeretné elindítani. (Forrás: amateurphotographer.co.uk)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...