FujiFilm X-T30: egy X-T3 fillérekért?

A FujiFilm bejelentette legújabb tükörnélküli rendszerkompaktját, az X-T30-at, ami tudását tekintve gyakorlatilag egy mini X-T3, csak épp töredék áron! Csakúgy, mint a többi X-es Fuji, az X-T30 is egy APS-C méretű, X-Trans képérzékelő köré épül, amely jelen esetben 26 MP-es felbontást kínál. A jelfeldolgozásért egy négymagos processzor felel, ami az X-Processor 4 Quad Core-CPU nevet kapta. A gyors egység számos fejlesztést tett lehetővé, így például az AF-rendszert is erősen átdolgozhatták a mérnökök: a hibrid rendszer 425 fókuszmezőt kapott, ráadásul az X-T20 elődmodellhez képest gyorsabb lett az arcfelismerés. AF-C módban aktiválható a szemfelismerés, és a fázisérzékelős AF kevesebb fényben is használható.

A filmkészítőknek is kedveskedik a gyártó, ugyanis az X-T30 meglepően erős lett ezen a téren is. Elérhető a 25/30 kép/mp 4K felbontás alatt, 8-bit 4:2:0 a belső, 10-bit 4:2:2 a HDMI-n kimenő jel színkódolása (az X-T3 itt valamivel jobb: a belső jel például 10-bit 4:2:0 és 50/60 kép/mp is válaszható). Az X-T30 csupán 383 grammot nyom (ezzel szemben az X-T3 539 gramm), elektronikus keresője valamivel kisebb és alacsonyabb felbontású, mint a nagytestvéré (0,62x nagyítás, 2,36 millió képpontos felbontás), csupán egy memóriakártya foglalat áll rendelkezésünkre és az érintésérzékeny kijelző csupán egy tengely mentén mozgatható.

Az X-T30 natív érzékenysége ISO 160-ról indul, sorozatfelvételi sebessége folyamatos AF-fel 20 kép/mp (elektronikus zárral), illetve 8 kép/mp (mechanikus zárral). Van beépített WiFi és Bluetooth modul, és az akku is valamivel jobb teljesítményre képes, mint az X-T20-nál. Az X-T30 márciusban kerül a boltok polcaira, ára 900 dollár lesz. Természetesen a készüléket többféle szettben is meg lehet majd vásárolni, ekkor nyilván többet kell majd érte fizetni. A fekete színű változat mellett júniustól ezüstben is megszerezhetjük majd a fotógépet.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...