A Nikon leleplezte a Z 24-70 mm F2.8 S alapzoomot

Végre megérkezett a Nikon Z-rendszer fényerős alapzoomja, a Z 24-70 mm F2.8 S! Új taggal bővült a Nikon Z-rendszere, végre megkaptuk a teljes tartományban F2.8-ról induló alapzoomot is! Bár a Z 24-70 mm F2.8 S már a rendszer bemutatkozása óta szerepelt a gyártó útitervében, nem tudhattuk előre, pontosan mikor fogja bemutatni a Nikon. Az F4-es társával szemben nem csak nagyobb a kezdő F-érték, hanem az objektív építési minősége is magasabb szinten áll – nem is csoda, hiszen a Z 24-70 mm F2.8 S a márka prémiumkategóriáját képviseli.

A tubusban 15 csoportba rendezve összesen 17 lencsetagot találunk, melyek közt szerepel két különösen alacsony szórású (ED) és négy aszférikus elem is. Természetesen nem maradt le a Nikon népszerű Nano Crystal (nano-kristály) bevonata sem. Újdonság viszont az úgynevezett „Arneo” bevonat, ami tovább csökkenti a belső becsillanásokat és szellemképeket. Az első és a hátsó lencsetagok ezen túlmenően különleges bevonattal lettek ellátva, ami megkönnyíti az üvegfelületek tisztítását.

Az objektív tubusára felkerült egy felprogramozható L-Fn nyomógomb, valamint egy OLED kijelző. Ez utóbbi többféle információt oszthat meg a fotóssal, mint például a fókusztávot, a rekeszértéket, vagy a gyújtótávolságot. A zoom- és a fókuszgyűrűkhöz betársul egy harmadik vezérlő, amivel a különböző expozíciós értékeket kontrollálhatjuk. Lássuk a Nikon Z 24-70 mm F2.8 S fontosabb műszaki paramétereit:

Képek forrása: Nikon

A blendeértéket F2.8 és F22 közti értékekre állíthatjuk, az írisz kilenc darab, lekerekített lamellából áll, a legkisebb tárgytáv 38 cm, az automatikus élességállításról egy léptetőmotor gondoskodik. Az objektív 89 x 126 mm-es terjedelméhez 805 grammos tömeg társul, a szűrőmenet átmérője pedig 82 mm. A termék tavasszal kerül a boltokba, ára 2300 dollár lesz.

Sajtóközlemény

Bemutatkozik a Nikon Z objektívhármas első tagja. A nagy fényerejű NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S

Amszterdam, Hollandia, 2019. február 14.: A Nikon ma mutatja be a Nikon Z objektívhármas első tagját. A NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S egy professzionális objektív kivételesen kompakt kialakítással, fejlett optikával és időjárási körülmények ellen védő szigeteléssel. Akár állóképeket, akár videókat készít, ez a megbízható objektív mindig kiválóan teljesít. Az élesség a kép teljes területén kitűnő, és a közeli hatékonyság túlszárnyalja a jelenleg kapható összes teljes képes 24-70 mm-es objektívét. Hatékonyan kiküszöböli az objektív becsillanását, a széles Z-bajonett, és az állandó f/2,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz pedig különleges csillagszerű hatást eredményez. Az elmosódás a kép szegélyei felé egyenletes átmenetű, és lenyűgözően természetes eredményt nyújt.

A NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S teljesen időjárásálló, és megbirkózik a mindennapos professzionális igénybevétel jelentette nehézségekkel. A zoom és az élességállító gyűrűk az éppen megfelelő nyomatékkal állíthatók. Minden eddiginél több fényképezési paraméter vezérelhető közvetlenül az objektívről. Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Ha csak egyetlen objektívet vihet magával, a NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S a kompakt kialakítás és a professzionális teljesítmény tökéletes kombinációját kínálja. A jelenet minden elemét élethű tisztasággal jeleníti meg, a teljesen időjárásálló szigetelésnek köszönhetően pedig bárhol használhatja az objektívet.”

Főbb jellemzők

  • Kiemelkedően éles: Remek teljesítmény a kép teljes területén. Rendkívüli közeli hatékonyság (0,38 méteres minimális fókusztávolság).
  • Fejlett optikai kialakítás: 17 objektívelem 15 csoportban, tükröződésgátló ARNEO és nanokristály bevonattal.
  • Testre szabható vezérlőgyűrű: Kézi élességállításhoz, (alapértelmezett), rekeszérték néma vezérléséhez (kiváló a videofelvétel közbeni íriszállításhoz) vagy expozíciókompenzációhoz.
  • L-Fn (objektív funkció) gomb: Akár 21 különböző beállítást rendelhet hozzá. Az AF-rögzítéstől a fénymérésen át a sorozatkészítésig, és akár sok minden mást.
  • OLED információs kijelzőpanel: Gyorsan ellenőrizheti a rekeszt, a fókusztávolságot, a pontos gyújtótávolságot és a mélységélességet.
  • Megbízható: Strapabíró, kompakt kialakítás a portól és a nedvességtől védő szigeteléssel.
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...