Bemutató: divatos és sokoldalú a Manfrotto Manhattan táskacsaládja!

A Mover-50

Aki nem csak két-három objektívet vinne magával egy fotós túrára, annak egyértelműen a Manfrotto Manhattan Mover-50 a tökéletes választás: ügyesen pakolva akár két nagyobb MILC váz és öt-hat objektív is elhelyezhető benne! A fényképezőgépek és optikák mellé egy 15,6”-os notebook, vagy egy 9,7”-os táblagép is befér – gyakorlatilag a teljes fotóstúdiót magunkkal vihetjük.

A Manhattan Mover-50 egyik érdekessége, hogy a fő fotós szekcióhoz hátulról lehet hozzáférni, tehát ha épp a hátunkon van a hátizsák, akkor illetéktelenek nem tudnak feltűnés nélkül hozzáférni a fényképezőgéphez.

Oldalról látszik a fő, nagy cipzár, ami az alsó fotós rekeszt zárja. Miért írom, hogy alsó fotós rekeszt? Mert van egy kisebb, felső is! De erről kicsit később, most folytassuk a táska külső körbejárását.

A hátunkhoz érő résznél a Manfrotto piktogramjának vonalai látszanak. Ezeknek nem csak díszítő funkciójuk van: a hát szellőzése is hatékonyabb a bemélyedéseknek köszönhetően. Az alsó részleg fölött egy keresztpánt található, aminek segítségével kerekes kézikocsira fűzhető a hátizsák.

Az egyik oldalon üdítőnek, flakonos innivalónak lett kialakítva egy rekesz, ahová persze mást is tehetünk (pl. zsebkendő, kompakt ernyő stb.).

No, ha már lenyitottuk az alső fotós részleg ajtaját, akkor gyönyörködjünk egy kicsit az egy-az-egyben kivehető Flexy rendszerben. Az elválasztók ügyesebb elrendezésével még több eszköz férne ide!

Aki tükrös géppel használja majd ezt a hátizsákot, az egy hosszabb objektívvel szerelt vázat tehet például középre. A szett biztonságáról ott egy plusz keresztpánt gondoskodik (a fekete, tépőzáras, széles gumipánt).

A Manfrotto Flexy Camera Shell „doboza” kivehető, ha bent van, egy tépőzár tartja a helyén (erre egyébként nem is nagyon lenne szükség, mert a rekesz szinte teljesen kitölti a hátizsák belsejét, így elmozdulni, kiesni nem tud.

Furcsa látvány a Mover-50 üresen, de így más célokra is használható a táska úgy, hogy közben a fotózásról sem kell teljesen lemondanunk:

A felső, külön cipzárral zárható fotós rekeszbe is fér egy váz és két kisebb objektív, vagy akár egy kisebb dSLR váz és egy valamivel nagyobb (pl. egy 100 mm-es makró) optika.

Felülnézetből még jobban látszik, hogyan kell elképzelni ezt a külön fachot. Jelen esetben egy Olympus PEN E-P5 egy 75 mm F1.8-cal kényelmesen elfér/megfér egy 75-300 mm F4.8-6.7 mellett. Az elválasztókkal variálva akár még egy objektívnek is lehetett volna helyet szorítani.

A termékfotó kívülről is megmutatja, hogy a Manfrotto Manhattan Mover-50 nem egy kis hátizsák: egy felnőtt egész hátát beborítja.

No, a hátizsák másik érdekessége az állványfelfogató rendszer. Ha oldalról megnézzük a táskát (lásd pár bekezdéssel fentebbi kép), láthatunk egyik oldalt egy cipzáras zsebet, majd a másik oldalon két üres csatot.

Ha állványt is szeretnénk magunkkal vinni, akkor nyissuk ki a zsebet, húzzuk ki a benne található pántokat, helyezzük a háromlábat a táska hátoldalára, cipzárazzuk ki a táska hátoldalán alul található rekeszt, helyezzük bele a háromláb egy vagy két lábának alját, majd a keresztpántokkal rögzítsük a megfelelően pozícionált állványt.

Nem muszáj, de érdemes az alsó rekesz cipzárját annyira összehúzni, hogy a két kocsi közvetlenül a tripod lábainak ütközzön, így még stabilabb lesz a felszerelt állvány, menet közben nem fog kilengeni alul sem. És az egész így néz ki menetkészen, ha a hátadra veszed:

A Manfrotto Manhattan táskacsalád közül nekem a Mover-50 hátizsák tetszett a legjobban, de igazából ez nem azt jelenti, hogy ez a legjobb a három közül, csupán arra, amire én használni szoktam egy fotós táskát, arra ez a legmegfelelőbb. Ennek a terméknek is jár az „Ezüstérem”, tehát „Ajánlom”.

Manfrotto Manhattan Mover-50

A Manfrotto Manhattan táskákat a Manfrotto Magyarországtól kaptam a bemutató idejére. Immár mindhárom megvásárolható idehaza is a gyártó viszonteladóinál. A Speedy-10 bruttó 28 900 Ft-ért, a Changer-20 bruttó 34 900 forintért, míg a Mover-50 bruttó 46 900 forintért vihető haza.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...