Ajándékötletek apák napjára fotósoknak

Az apák napja az Egyesült Államokból ered, ahol Sonora Smart Dodd kezdeményezésére 1910-ben már a hatóságok is hivatalosan bejegyezték az ünnepnapot. Eredetileg június 5. lett volna a kiemelt nap (Dodd édesapjának születésnapja), ám a bürokrácia malmai túl lassan őröltek, nem készültek el időben a szükséges papírmunkával. Így végül június harmadik vasárnapján tartották az első Apák Napját (Spokane, 1910.06.19.). Országszerte azonban csak jóval később, 1972-ben vált elfogadottá az ünnepnap, ami az apák érdemeit is végre elismeri. (Forrás: wikipedia.org)

No, de mit adjunk egy fotós apának ajándékba Apák Napjára?

Fotós táska
Úgy látod, hogy apád fotós táskája már kissé kopottas? Netán megjelentek rajta az első lyukak, s félő, hogy lassan már egy-egy objektív is kipottyanhat? Ha meglepnéd az öreged, első körben ugyanolyan táskát keress neki, mint ami már szinte lefoszlott róla, ugyanis a férfiak azokat a táskákat szokták ronggyá hordani, amit szeretnek! Ha már nem gyártják, akkor keress egy kívül-belül hasonló darabot. Nem árt, ha mondjuk évközben odafigyelsz apádra: szokott-e morgolódni, hogy túl kicsi, kényelmetlen a táska, vagy látod rajta, hogy szívesen veszi fel minden egyes alkalom adtán, ha fényképezni indul.

Mini háromláb
Egy kisméretű állvány minden táskában elfér, és nagyon hasznos tud lenni utazások alkalmából, ahol nem tudod magaddal vinni a „rendes” háromlábat. Nagyon jó minőségű apróságok vannak igen jó áron, érdemes körbenézni például a Manfrotto kínálatában.

Szoftver
Ha a fater szeret sokat bíbelődni az utómunkálatokkal, de állandóan bosszankodni hallod, mert már ősrégi a képfeldolgozó szoftvere, de valahogy sosem jutott el annak frissítéséig, lepd meg kedvenc programcsomagjának legújabb változatával, vagy fizess elő egy éves „bérletre” a népszerűbb szoftverekre.

Egyedi nyakpánt fényképezőgéphez
Nyakpánt nem egyenlő nyakpánttal. Vannak a jók, a kevésbé jók, a rosszak és a gyárilag a gép mellé adottak. Ha édesapád gyakran hordja nyakban a fényképezőgépet, de látni rajta, hogy undorral veszi fel a pántot, keress neki valami szépet! Ha elmész választani, próbáld ki – ne a legszebbet, hanem a legkényelmesebbet válaszd!

Külső merevlemez
Aki sokat alkot, annak sok tárhelyre lesz szüksége: külső merevlemezből, adattárolóból sosincs elég. Nézd meg apád gépét, milyen csatlakozók vannak rajta, és annak megfelelően a leggyorsabb változatú adattárolót vedd (USB 3.0, eSATA stb.). Ha nem értesz hozzá, kérd meg számtech-guru ismerősödet, de a PC-s szaküzletekben is szívesen segítenek.

Fényképalbum
Tudod apádról, hogy iszonyatosan jó képeket lő, de ezeket sosem nyomtatja ki? „Lopj el” párat a gépéről, küldd el egy nyomtatással foglalkozó üzletnek és készíttess belőlük fotóalbumot! Apád meg lesz lepve!

Tanfolyam
Tudod, hogy az öreged kipróbálna egy új szakirányt, de nincs elképzelése sem, hogyan kezdje? Lepd meg egy fotós tanfolyammal! Idehaza pl. az Artwork, vagy a Tripont is szokott rendezni.

Szakkönyv
Tudod, hogy az öreged kipróbálna egy új szakirányt, de nincs elképzelése sem, hogyan kezdje? Lepd meg egy fotós szakkönyvvel! Idehaza pl. az Artwork, vagy a Tripont is forgalmaz ilyeneket! (Készült az amateurphotographer.co.uk cikkének ötlete alapján)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...