A Nikon D7500 dSLR bemutatója

Menürendszer

A Nikon D7500 menürendszere szinte pixelre pont ugyanolyan, mint a D500-é, vagy a D7200-é, így túl sok szót nem vesztegetnék rá. Íme:

Az összesen hét szekció közül az első az álló- és mozgóképek lejátszásával foglalkozik, ahol többek közt bekapcsolhatjuk az automatikus képelforgatást, beállíthatjuk a diavetítést, vagy egy-egy kiválasztott képet tovább küldhetünk okoseszközeinkre.

Fényképezés szempontjából a második oldal kezd releváns lenni, hiszen itt találhatóak olyan elemek, mint például az érzékenység beállítása (megadhatjuk a határértékeket, bekapcsolhatjuk az automatikus ISO-t stb.), a képterület kiválasztása (DX vagy további 1,3x képvágás), a képminőség, a NEF rögzítés módja és társaik.

A harmadik oldal a videofelvételek készítésével foglalkozik, és ennek megfelelően itt a mozgóképrögzítés paraméterei lelhetőek fel. Beállíthatjuk a mikrofon érzékenységét, a videók minőségét, a videó formátumát (MP4, MOV), a szélzaj-csökkentést és hasonlókat.

A negyedik oldal az egyéni beállításokról szól – ezeken a lapokon elmerülhetünk a D7500 paramétereinek legmélyebb bugyraiban.

Az ötödik oldalon az általános jellegű beállításokat ejthetjük meg. Itt kereshetjük az olyan paramétereket, mint például a dátum, az idő, a memóriakártya formázása, a WiFi beállításai, az akkumulátor adatai, az érintéses vezérlés stb.

A hatodik oldalon kiválaszthatjuk azokat a képeket, melyeket retusálni szeretnénk (akár kötegelve is). De itt található többek között a NEF-JPEG konvertálás, a szűrőeffektusok használata, a levágás, a gyors retusálás, a perspektíva korrekció is.

Végül – de nem utolsósorban – a hetedik oldalt saját magunk alakíthatjuk, ugyanis ide helyezhetjük el azokat a menüpontokat, paramétereket, melyeket a leggyakrabban használjuk, így gyorsan elérhetőek lesznek azok.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...