Hivatalos teadélelőtt a Nikon D850 tiszteletére – első tapasztalatok a nagyoktól

Ma délelőtt a Brody Studios biztosította a kényelmes és hangulatos helyszínt a Nikonnak és a meghívottaknak, akik a D850 tükörreflexes fényképezőgép tulajdonságaival ismerkedhettek össze, illetve hallgathatták meg Kaszás „The Nikonman” Gergő, Vámos Csaba esküvői fotós, és Imre Tamás fotóművész első tapasztalatait a készülékről.

Ezúttal a célközönség nem a szaksajtó volt, hanem azok a fotósok, akik nap mint nap kemény munkára használják gépeiket. Ennek megfelelően a Nikon elismert szakija, Kaszás Gergő csak címszavakban összegezte még egyszer a masina legfontosabb tulajdonságait, s emelte ki a számunkra fontos funkciókat, képességeket, mint például a Nikon D5-ből átvett Expeed jelfeldolgozó processzor jótékony hatását a képminőségre és a korábbi modellektől jóval alacsonyabb fogyasztásra (a CIPA mérései szerint 1840 fénykép készíthető egy frissen töltött EN-EL15 akkuval). Bővebben a fényképezőgép műszaki tudásáról ebben a hírben olvashatsz.

Kaszás Gergő, a Nikon szakembere

Az előadások 10.00-kor kezdődtek egy már-már zavarba ejtően teli nézőtér előtt; szerencsére azonban az előadók nem ijedtek meg és érdekes, részletekbe menő beszámolókat tartottak.

Vámos Csaba, esküvői fotós

Vámos Csaba, aki profi esküvői fotós, egy „igazi, éles” esküvőn tesztelhette a Nikon D850-et saját objektívparkjával, és röviden összegezve nagyon meg volt elégedve a fényképezőgép autofókuszával, annak teljesítményével, a fehéregyensúllyal, az ösztönösen használható kezelőfelülettel, a rendkívül alacsony zajszinttel, és nem utolsó sorban az akkuteljesítménnyel (amit egyébként tovább turbózhatunk a portrémarkolattal, amibe egy EN-EL18-as akku való).

Imre Tamás, fotóművész

Csaba előadása után Imre Tamás fotóművész állt a nagyközönség elé, s számolt be arról, hogyan tette próbára augusztusban, még a hivatalos termékbejelentés előtt (tehát titkolózva) a Nikon D850-et. Ő egyébként sokkal szigorúbban és keményebben fogta meg az újoncot, hiszen közel két évtizedes szakmai tapasztalattal állt neki a váz tesztelésének. Nem is csoda, hogy a gyönyörű képei mellett műszaki szempontból is bőségesen volt mit mondania.

Ebből a felhozatalból lehetett választani

Imre Tamás szerint a Nikon D850 nem is egy, hanem több, konkrétan négy fényképezőgép egy testbe öntve:

  1. Full frame szenzoros, 45 MP-es készülék, ami ideális tájképek fényképezésére,
  2. A RAW M (közepes méretű nyersfájl) a maga majdnem 26 MP-es felbontásával ideális utazótárs és riportgép egyben. Ezt a tényt csak aláhúzza az élőképes néma mód, ami a D850 elektronikus zárát használja.
  3. Természetfotózásra és akció fényképezésére ideális megoldás a portrémarkolatos, 9 kép/mp-re képes gépállat a maga 153 fókuszpontjával (ezek közül 15 darab F8-nál is képes az autofókuszra).
  4. DX módban még mindig 20 MP-ből gazdálkodhatunk, ami jól jön akkor, ha nincs idő, vagy lehetőség objektívcserére (a DX móddal 1,5-tel megszorzódik a gyújtótávolság, így úgymond messzebbre ér az objektív).

Terülj, terülj, asztalkám!

„Kaja és pia” volt bőven, szerintem mindenki jól érezte magát az érdekes rendezvényen. Mi ketten, Ricsivel biztos.. Köszönöm a meghívást!

Deutsch Richárd és az MLZphoto szerkesztője (élőben szebbek vagyunk, de az előnytelen megvilágítás már csak ilyen)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...